FLEETCOR gaat samenwerken met Ripple (en XRP gebruiken!)

FLEETCOR, een wereldwijde aanbieder van tankpassen voor zakelijke doeleinden gaat samenwerken met Ripple. FLEETCOR is in Nederland bekend van de euroShell tankpas. Leuke bijkomstigheid: ze gaan XRP tokens gebruiken.

Eigenlijk gaat een dochterbedrijf van FLEETCOR, dat de internationale betalingen verwerkt, genaamd Cambridge Global Payments de xRapid technologie implementeren. Dit is een technologie die gebruik maakt van de native XRP cryptovaluta van het Ripple project. Deze geeft financiële instellingen een soort live-liquiditeit omdat betalingen praktisch in real time plaats vinden.

Cambridge heeft meer dan 13.000 klanten en heeft een omzet van een slordige 20 miljard dollar. Ripple moet gaan helpen met het verwerken van de internationale betalingen. Cambridge is de 6e financiele instelling die gebruik gaat maken van xRapid, naast bedrijven als bijvoorbeeld MoneyGram en WesternUnion.

Het ziet er dus goed uit voor Ripple. Het bedrijf rijgt de partnerships aan elkaar. Zo kwam onlangs nog in het nieuws dat er een samenwerking gaat plaatsvinden met de grootste bank van Zuid-Amerika (Itaú Unibanco) en vorige maand werd ook nog UAE (United Arab Emirates Exchange) toegevoegd aan de lijst met bedrijven die Ripple gebruiken.

Het lijkt er nu ook op dat er gekeken wordt naar hoe bedrijven gebruik kunnen maken van de XRP tokens.

Een veelgehoord kritiekpunt op het Ripple project is namelijk dat de diensten die het bedrijf aanbiedt lang niet allemaal gebruik maken van de onderliggende valuta. Daarnaast zijn echte crypto diehards niet helemaal te spreken over het gecentraliseerde karakter van Ripple.

Cryptovaluta zoals Bitcoin zijn decentraal en zijn (mede) daarom zo populair en groot geworden als ze nu zijn.

Mocht je precies willen weten wat Ripple precies is en hoe het werkt bekijk dan zeker eens ons aparte artikel over deze cryptovaluta.

Share

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht