Ripple probeerde zichzelf in te kopen op Coinbase en Gemini

Ripple is al tijden een van de meest populaire cryptocoins. Zo staat het al maanden in de top 3 op coinmarketcap en was het in januari zelfs wekenlang populairder dan Bitcoin qua zoekvolume op Google. Één ding ontbreekt er voor Ripple nog steeds aan: hun XRP token staat nog niet op Coinbase. Het bedrijf heeft vorig jaar zelfs grote bedragen aangeboden aan Coinbase en Gemini in ruil voor het toevoegen van XRP aan die platformen.

Op Bloomberg staat een groot artikel over waarom het zo lang duurt voor Ripple wordt toegevoegd aan Coinbase (als het al gaat gebeuren) en wat voor stappen het bedrijf heeft genomen om Coinbase te overtuigen.

Zo werd aan Gemini (de exchange opgericht door de Winklevoss Twins) 1 miljoen dollar beloofd en aan Coinbase werd zelfs een lening van 100 miljoen dollar aan XRP beloofd als ze XRP op het platform zouden zetten. Dit alles speelde overigens in de herfst van 2017. Beide bedrijven hapten niet toe en onlangs kwam Coinbase nog met een statement naar buiten waarin het aangaf voorlopig geen nieuwe coins toe te gaan voegen.

Overigens is het niet ongebruikelijk voor cryptobedrijven om geld te bieden aan exchanges, zeker niet als het gaat om platformen die het voor klanten makkelijk maken om dollars of euro’s om te ruilen voor hun coin. Dit is voor sommige coins nog steeds een groot probleem, omdat ze op deze manier als het ware afhankelijk blijven van de prijzen van BTC en ETH. Als het op Ripple aankomt zijn geruchten over eventuele exchanges die XRP zouden toevoegen steeds weer reden voor prijsstijgingen.

Aan het begin van maart leek alles er even op te wijzen dat de deal tusen Ripple en Coinbase eindelijk rond zou zijn maar ook dat gerucht bleek niet op waarheid gebaseerd. Er is nog steeds veel onduidelijk als het aankomt op hoe XRP geclassificeerd moet worden. Volgens de Amerikaanse SEC is Ripple namelijk een zogeheten security (effecten) en dat heeft juridisch gezien nogal wat implicaties.

Het is aannemelijk dat dat een van de redenen is waarom exchanges terughoudend zijn als het aankomt op het toevoegen van coins.

Overigens is het voor Nederlanders wel degelijk heel eenvoudig om XRP te kopen met euro’s (via iDeal). Een van onze partners (Bitvavo) heeft XRP in haar assortiment en hier kun je dus in een mum van tijd heel simpel in het bezit komen van XRP.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals XRP?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.