25 september 2020

Ripple gaat in zee met Itaú, de grootste bank van Latijns Amerika

De grootste bank van Brazilië en Latijns Amerika gaat gebruiken maken van de diensten van Ripple om betalingen te verwerken. Gisteren werd bekend gemaakt dat Itaú Unibanco Ripple’s xCurrent dienst gaat gebruiken voor internationale betalingen.

De xCurrent dienst zorgt ervoor dat banken internationale transfers heel goedkoop en snel kunnen voltrekken via de Ripple blockchain. Itaú is qua marktwaarde de grootste bank van Zuid-Amerika en dus geeft ook deze samenwerking weer een boost aan het Ripple project.

Onlangs nog kondigde Ripple een samenwerking met UAE Exchange in de Verenigde Arabische Emiraten aan. Ripple is op deze manier dus aan het bouwen aan een internationaal netwerk dat gebruik maakt van hun blockchain diensten.

Zogeheten remittance markets, markten waarin het gebruikelijk is dat expats geld sturen naar het land waar ze vandaan komen (meestal familie), zijn een van de voornaamste doelgroepen van Ripple. Dit zijn ook de markten die echt kunnen profiteren van blockchain technologie. Het versturen van geld is namelijk nog steeds een erg duur en tijdrovend klusje en de gewone man zal dit soort innovatie dus zeker toejuichen denken wij.

Overigens maakt xCurrent geen gebruik van XRP, de cryptovaluta die investeerders in Ripple in hun bezit hebben. Dit is tegelijkertijd ook een kritiekpunt vanuit de crypto community. Ripple rijgt de laatste maanden de samenwerkingsverbanden aan elkaar maar de vraag blijft hoeveel de XRP tokens qua waarde echt zullen profiteren van dit soort deals. Vooralsnog blijft Ripple het relatief moeilijk hebben, net zoals de rest van de markt overigens, de waarde van 1 XRP staat momenteel op iets minder dan $1.

Voor de meest actuele prijs kijk je op coinmarketcap. Mocht je precies willen wat Ripple is dan kunnen we je dit artikel daarover aanraden.

Share

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht