Ripple ontwaakt; XRP stijgt met 145% in 1 week

Na een korte winterslaap is ook XRP ontwaakt: de coin die bij Ripple project hoort steeg in de afgelopen 7 dagen met maar liefst 145% in waarde. Een bijzonder interessante constatering daar XRP het juist in december erg zwaar had.

De SEC zit XRP nog steeds op de hielen, de Amerikaanse financiële waakhond heeft Ripple immers aangeklaagd. Hoe die vork precies in de steel zit kun je in dit artikel lezen. Hoe dan ook is het zo dat het klanten op meerdere beurzen in de afgelopen weken onmogelijk werd gemaakt om te handelen in XRP.

Dat doet het vertrouwen in de coin natuurlijk geen goed, dat is een ding dat vast staat. Het kwam dan ook niet als enorme verassing dat de prijs van XRP, in de periode die volgde op het aankondigen van de aanklacht, enorm kelderde. Alle winst die in de bull-run van november-december 2020 werd geboekt werd eigenlijk in een paar dagen teniet gedaan.

ripple stijging

Een tamelijk opmerkelijke grafiek, eigenlijk heeft de prijs bijna een jaar lang nauwelijks bewogen, in november kwam daar verandering in. En hoe.

Het is daarom des te opvallender dat de prijs nu ineens zo hard omhoog knalt. Er is echter wel een verklaring voor. De Reddit groep Wallstreetbets, bekend van het pumpen van de prijs van Gamestop en vervolgens ook van Dogecoin heeft een ware hype ontketend.

Het volgende punt op de agenda van de groep lijkt het pumpen van de prijs van XRP te zijn, dat vertel een insider aan deze website. We hebben allemaal gezien wat dat met de prijs van Dogecoin gedaan heeft dus het lijkt erop dat mensen nu alvast voorsorteren op een enorme XRP-pump.

Of dit alles heel lang stand gaat houden is natuurlijk de vraag. De zogeheten fundamentals onder XRP zijn namelijk niet veranderd, sterker nog; het broze vertrouwen in XRP is gerechtvaardigd naar onze mening. Des te interessanter om al deze ontwikkelingen in de gaten te houden natuurlijk. Dat wel.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals XRP?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht