Ripple schiet de lucht in, XRP ruim boven de 1$

Ripple, het cryptoproject dat zich richt op het (international) betalingsverkeer, is bezig met een opmars. De waarde van de onderliggende XRP cryptocoin steeg vandaag tot bijna $1,10. Het is hiermee de hoogst genoteerde waarde in ruim twee weken.

Daar waar XRP de laatste dagen juist nog een omgekeerd patroon liet ziet, de waarde nam dag over dag steeds met kleine percentages af, daar is vanaf gisterenmiddag duidelijk een kentering zichtbaar.

ripple stijgt

In bovenstaande grafiek is duidelijk de vanaf gisteren ingezette opwaartse trend waarneembaar

Oorzaak van deze stijging

De oorzaak van deze stijging lijkt het gerucht dat Coinbase morgen zou aan gaan kondigen dat Ripple aan het assortiment gaat worden toegevoegd. Daarnaast zijn er de de laatste dagen en weken steeds meer positieve berichten over Ripple in het nieuw verschenen. Zo schreven we onlangs nog artikelen over de samenwerking met FLEETCOR en ook de grootste bank van Zuid-Amerika (Itaú) gaat gebruik maken van Ripple services.

Daar komt nog eens bij dat de Zuid-Koreaanse Woori Bank bezig is met een soort trial waarbij Ripple’s diensten worden getest. Het lijkt er in ieder geval op dat de Koreaanse markt een sterke invloed heeft op de prijsontwikkeling die vanaf gisteren plaats vindt, want de Koreaanse Won (KRW) is oververtegenwoordigd in de handel in XRP over de laatste 24 uur. We zullen in de gaten houden of de prijs zich blijft ontwikkelen op deze manier.

xrp krw

De Koreaanse Won is dominant als het aankomt op XRP trades

Mocht je overigens precies willen weten wat Ripple precies is en hoe het werkt? Bekijk dan onze aparte post hierover.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht