27 mei 2020

Ripple schiet omhoog terwijl Bitcoin dominantie afneemt

Ripple doet het goed de laatste tijd. De waarde van Ripple is de laatste weken aanzienlijk gestegen, zelfs terwijl de rest van de cryptomarkt een relatief sobere periode doormaakt.

Zo zet het herstel van de Bitcoin, na de ‘kerst-crash‘, nog steeds niet goed door en valt hetzelfde te zeggen over Ethereum. Bitcoin Cash heeft zelfs haar 3e plaats af moeten staan aan Ripple en Litecoin lijkt aan een vrije val bezig nadat bekend werd dat de eigenaar van het project al zijn Litecoins verkocht heeft.

Ripple koers

Dit patroon hebben we de laatste week vaak gezien, Ripple in het groen en de rest van de top 5 in het rood. Bron: coinmarketcap

Het is uiteraard nooit met zekerheid te zeggen, maar de laatste tijd komt Ripple wel steeds vaker positief in het nieuws en de kans is groot dat de waarde van Ripple daardoor omhoog gestuwd wordt. Steeds meer banken sluiten zich aan en dat zorgt voor een toename van het vertrouwen in het project.

Zo kwam gisteren nog in het nieuws dat een Japanse creditcard verstrekker in zee gaat met Ripple (vertaling).

De waarde van 1 XRP, de tokens van het Ripple project, is nu $1,35 en was gisteren zelfs al even meer dan $1,40. Beide zijn uiteraard records. Kijken we naar de procentuele toename over de laatste weken, dan is XRP zelfs met meer dan 200% in waarde toegenomen!

Bitcoin dominantie neemt af

De Bitcoin dominantie (het aandeel van de totale marketcap/’beurswaarde’ van de cryptomarkt die Bitcoin voor zijn rekening neemt) is flink aan het afnemen. Op het moment van schrijven is deze 43%, terwijl de dominantie enkele weken geleden nog meer dan 60% bedroeg.

De dominantiewaarden komen zelfs in de buurt van de laagste waarden sinds juni 2017.

bitcoin marketcap

De BTC dominantie komt in de buurt van de laagste waarden sinds juni 2017. Bron: coinmarketcap

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange