26 oktober 2020

Ripple sluit deal met UAE Exchange

UAE Exchange, een financiële dienstverlener in de Arabische Emiraten, gaat een onderdeel worden van het RippleNet blockchain netwerk. Dit is te lezen op businessinsider. Door gebruik te maken van de diensten van Ripple kunnen betalingen in realtime gedaan worden en hoeft er dus niet meer op gewacht te worden.

Dit soort dienstverleners zijn in de Emiraten ontzettend populair, aangezien er veel arbeidsmigranten in de Emiraten wonen. Deze sturen doorgaans geld naar hun land van herkomst om zo bijvoorbeeld de familie te ondersteunen. Het gaat hierbij vaak om goedkope arbeidskrachten uit bijvoorbeeld India, Nepal of Pakistan. Het bedrijf geeft aan dat ze, doordat ze er vroeg bij zijn wat betreft blockchain technologie, een voorsprong kunnen opbouwen door deze innovatie en zo hun concurrenten af kunnen troeven.

UAE Exchange gaat overigens niet gebruik maken van XRP, de crypto token van Ripple. XRP wordt gebruik als een liquiditeitsmiddel en niet als valuta. Dit is een essentieel verschil wat soms nog wel eens over het hoofd wordt gezien.

Mocht je willen weten wat Ripple precies is en hoe het werkt? Lees dan deze post. XRP nam eind december en begin januari spectaculair toe in waarde. 1 XRP token was zelfs even $3,80. Daarna volgde de inmiddels bekende cryptocrash en daarmee verloor ook XRP een groot gedeelte van zijn waarde.

1 XRP is op het moment van schrijven weer iets meer dan een dollar waard, daar waar dat vorige week nog slechts 60 cent was. Voor de meest actuele koers ga je naar coinmarketcap.com. Voor een compleet overzicht van alle samenwerkingsverbanden en partnerships die Ripple al is aangegaan, kun je kijken op de website van Ripple.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht