Ripple stijgt met ruim 30% in 2 dagen

Over de laatste 24 uur zijn de meeste grote cryptovaluta gestegen in waarde. De meest in het oog springende currency was hierbij Ripple. XRP, de bijbehorende token van het Ripple project, steeg in een kleine 48 uur met maar liefst 36%.

Wat zit er achter deze sterke stijging van Ripple?

prijs stijging ripple stijgt

In bovenstaande grafiek is de Ripple stijging duidelijk waarneembaar.  Let ook op de forse toename in volume (de grijze staven op de x-as). Bron: coinmarketcap.com

In tegenstelling tot voorgaande stijging is het in dit geval erg lastig om een specifieke reden aan te wijzen voor de stijging van XRP. In principe is de plotse stijging goed te vergeleken met die van Ethereum vorige week. Ether was simpelweg te veel gedaald in waarde, dusver dat de prijs niet meer overeen kwam met de marktwaarde.

Als gevolg hiervan kan een omslag redelijk abrupt zijn. Zo steeg Ether met ongeveer 20% nadat de waarde enkele weken aan het dalen was geweest. Ripple doet nu hetzelfde en de kans is redelijk aanwezig dat de op 2 na grootste cryptocoin bij de stijgers blijft horen de aankomende dagen / week.

Markt nog steeds relatief stabiel

De cryptomarkt bevindt als geheel nog steeds in een stabiele fase. Bitcoin schommelt tussen de 6200-6400 dollar en de totale marketcap zit nu al enkele dagen rond de 200 miljard dollar. Het is wachten op de richting die we komende weken in gaan. We houden de marktontwikkelingen als vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten en zullen natuurlijk hierop inspringen mochten dit relevant zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht