Ripple’s Moneytap app uitgebracht in Japan

MoneyTap, een smartphone app die real-time betalingen tussen banken mogelijk gemaakt en gebruik maakt van Ripple’s xCurrent blockchain, gaat vanaf vandaag live in Japan.

Een samenwerkingsverband tussen 61 Japanse banken, die tezamen goed zijn voor ruim 80% van het Japanse betalingsverkeer, gaat het gebruik van de applicatie ondersteunen. Met de app wordt het dus mogelijk om in real-time geld te ontvangen en te versturen.

Met de app wordt het niet alleen sneller maar ook een stuk eenvoudiger om geld te versturen. Klanten kunnen namelijk door middel van een QR-code of een telefoonnummer heel makkelijk Yen versturen en ontvangen.

Er zit voorlopig nog wel een maximum bedrag aan het gebruik van MoneyTap verbonden. Zo kan er per dag maximaal 100.000 Yen (~762 euro) verstuurd worden en per transactie 30.000 (~228 euro) Yen.

Nu is dit voor Nederlanders misschien niet zo heel wereldschokkend. Immers is het in Nederland vrij gebruikelijk om real-time betalingen te doen (bijvoorbeeld met betaalverzoeken via iDeal). In de rest van de wereld is het echter doorgaans veel omslachtiger om geld te versturen en te ontvangen.

Zo is het in Japan gebruikelijk dat geld alleen tussen 8.30 ‘s-ochtends en 15.30 ‘s-middags verstuurd kan worden, iets dat ook nog eens meer dan een dag kan duren en waarover een behoorlijke fee moet worden betaald. Niet bepaald klantvriendelijk dus en daarom is de blockchain oplossing van Ripple en MoneyTap in Japan zeker iets om nauwlettend in de gaten te houden.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *