Santander en Ripple lanceren eerste internationale betalingsservice

Santander, een van de grootste internationaal opererende banken ter wereld, heeft de nieuwe One Pay FX service in het leven geroepen. Deze service maakt gebruik van xCurrent, een blockchain technologie die ontwikkeld is door Ripple. Hiermee wordt het voor consumenten mogelijk om veel sneller dan tot nu toe gebruikelijk internationale transacties te voltrekken.

Dit staat allemaal te lezen in een persverklaring op de website van Santander. De service maakt het voor klanten mogelijk om internationale betalingen nog dezelfde dag te kunnen voltooien. De service is vooralsnog alleen beschikbaar in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Polen maar zal over de komende maanden ook worden uitgerold in meerdere andere landen.

“Transfers to Europe can be made on the same day and we are aiming to deliver instant transfers across several markets by the summer.”

Hierdoor wordt het overigens niet alleen sneller om internationale betalingen te voltrekken maar ook een stuk goedkoper. Wij zijn dan ook erg enthousiast over deze ontwikkeling. Dit zijn precies de soort praktische toepassingen die blockchain in de praktijk op de kaart moeten gaan zetten.

Santander is de eerste bank die op deze manier gebruik gaat maken van blockchain technologie. Ondanks dat iedereen het al maanden (jaren?) heeft over blockchain, is er nog steeds weinig praktisch nut voor de normale consument. Dit soort initiatieven brengen daar verandering in en dat is goed nieuws.

Nog geen gebruik van XRP

Feit is wel dat xCurrent geen gebruik maakt van de native XRP tokens van het Ripple project. Toch zou het goed kunnen dat banken in de toekomst ook gebruik gaan maken van xRapid, de service van Ripple die wél gebruik maakt van XRP. Deze biedt namelijk diverse liquiditeitsvoordelen voor (met name) banken.

Mocht je overigens nog wat meer informatie willen hebben over wat Ripple precies is, bekijk dan eens dit artikel. Hierin gaan we wat dieper in de XRP-materie.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals XRP?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.