Wat is Ripple (XRP) en hoe werkt Ripple?

Ripple (XRP) is een cryptocurrency project dat de financiële sector helpt met het uitvoeren van (vooral) internationale transacties. Wat Ripple (XRP) precies is, hoe Ripple werkt en waar je XRP koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Ripple (XRP)?

Simpel gezegd wil Ripple gebruik maken van blockchain technologie om banken en andere financiële instanties te helpen met het (veel) sneller en goedkoper versturen van met name internationale transacties.

Momenteel duurt het vaak erg lang om geld van land A naar land B te sturen, zeker als er (zoals meestal het geval is) sprake is van 2 verschillende valuta. Daarnaast zijn internationale transacties ook nog eens heel erg duur. Wil je geld van Nederland naar China versturen, dan kan het zomaar eens een week onderweg zijn en wordt bijvoorbeeld bij de ING 15 euro aan transactiekosten gerekend. Dit komt nog bovenop de kosten van het uitwisselen van de 2 valuta’s in kwestie (Yuan en Euro).

Dit probleem wil Ripple dus oplossen door banken een blockchain netwerk aan te bieden. Hierdoor kunnen transacties in real-time worden uitgevoerd en hoeft er dus niet meer gewacht te worden. Uiteraard heeft dit project gigantische potentie.

Hierbij moet wel worden aangemerkt dat Ripple een bedrijf is met een winstoogmerk. Alle coins (XRP) zijn premined. Al met al is Ripple niet bepaald gedecentraliseerd te noemen hetgeen een nogal polariserend effect heeft binnen de cryptocommunity waarin decentralisatie vaak juist hoog in het vaandel staat.

Samenwerkingsverbanden

Logischerwijs is er al erg veel interesse vanuit het bankenwezen gegeneerd. Hierdoor heeft Ripple al diverse samenwerkingsverbanden met enkele zeer bekende financiële spelers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Santander, Credit Agricole of American Express.

Praktische informatie over Ripple

-Actuele koers van Ripple (XRP) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Ripple-

-Het Twitteraccount van Ripple-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Ripple-

Ripple koop je eenvoudig op Binance

Binance

Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Share

One Ping

  1. Pingback: Ripple gaat in zee met Itaú, de grootste bank van Latijns Amerika - Jeroen Keulartz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht