Concurrent Coinbase gaat live, ETH en BTC te verhandelen op Robinhood

Het Amerikaanse bedrijf Robinhood heeft vanaf vandaag zijn cryptotrading platform geopend. Mensen uit 5 Amerikaanse staten zijn uitgenodigd om te beginnen met handelen. Er hadden zich ruim 1 miljoen mensen aangemeld voor de nieuwe service van het bedrijf. Robinhood biedt namelijk ook handel in traditionele aandelen aan.

Het lijkt erop dat Coinbase er een geduchte concurrent bij heeft, in ieder geval in Amerika. Het wordt nu namelijk voor de gebruikers van Robinhood erg makkelijk om met dollars cryptovaluta te kopen en daarnaast is de handel ook nog eens gratis.

Het verschil met Coinbase kan naar onze mening vooral gemaakt worden met het aantal verschillende coins dat Robinhood gaat aanbieden. Vooralsnog is alleen de handel in Ethereum en Bitcoin mogelijk maar op korte termijn komt er ook een hele rits aan altcoins beschikbaar. Dit heeft behoorlijk grote implicaties, want tot nu toe is het nog steeds erg omslachtig (zeker voor crypto beginners) om aan altcoins te komen.

Bij de meeste exchanges kun je niet terecht met dollars of euro’s en dus gaan zijn bijna alle crypto bezitters begonnen met Coinbase. Op Coinbase koop je namelijk wel makkelijk en snel cryptovaluta met euro’s maar het grote nadeel hiervan is dat het behoorlijk prijzig is, Coinbase hanteert namelijk hoge fees en dat het aanbod relatief karig is. Coinbase bestaat al 6 jaar maar toch zijn er nog steeds maar 4 verschillende cryptovaluta’s te koop.

Robinhood maakt het dus zeer eenvoudig om altcoins te kopen met dollars.

In totaal zullen er straks 16 coins beschikbaar zijn. Dit zijn de volgende (naast BTC en ETH):

Als afsluiter geven we jullie graag nog deze ‘to the moon’ commercial mee.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3NL2w4dyJY

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht