Wat is Steem (STEEM) en hoe werkt Steem?

Steem (STEEM) is een social media platform dat gebruik maakt van de blockchain. Oftewel een gedecentraliseerd social network. Wat Steem is, hoe Steem precies werkt en waar je Steem (STEEM) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Steem?

Steem’s bekendste en belangrijkste sociale platform heet Steemit. Een social media netwerk dat is gebouwd op de Steem blockchain. Steemit lijkt heel erg op andere content platformen zoals bijvoorbeeld Reddit en vooral Medium. Op Steemit worden gebruikers beloond met cryptovaluta (STEEM) voor het bijdragen aan het platform.

Hoe waardevoller een post is, hoe meer de maker ermee kan verdienen. Dat wil dus zeggen dat een post die erg vaak geupvote wordt (eigenlijk een soort ‘like’) ook meer STEEM genereert. Er kijken immers veel mensen naar en die beoordelen de content als positief. Dit is in essentie precies wat Steem zo interessant maakt.

Op deze manier gaat namelijk alle beloning en waardering naar de maker van de content. Kijk je bijvoorbeeld naar een platform als Reddit dan zie je dat een poster op geen enkele manier beloond wordt voor het schrijven van zijn content. Hetzelfde geldt voor YouTube. De enige manier om geld te verdienen met YouTube is via advertenties (en hierop pakt Google weer een groot deel van de winst).

Gedecentraliseerde social media netwerken zijn veel eerlijker, omdat ze de maker van de content zoveel mogelijk belonen.

DTube

DTube is een gecentraliseerd alternatief voor YouTube dat werkt op de Steem blockchain. Dit is dus bij uitstek het soort platform dat Steem wil faciliteren.

Waar kun je Steem (STEEM) kopen?

Steem (STEEM) is sinds kort te verkrijgen op de Nederlandse website Bitvavo. Dit bedrijf heeft een groot aanbod, en je kunt er ook nog eens heel makkelijk met euro’s betalen via iDeal.

Wil je gebruik maken van een exchange (voor de allerscherpste prijs en voor handel) dan kunnen we je Binance aanradenDit is een handelsplatform (exchange) voor cryptovaluta. Binance is een van de grootste exchanges en wat ons betreft zeker een van de meest betrouwbare.

Gek genoeg is de snelste manier om middelen op Binance te krijgen het versturen van Ether of Litecoin via Coinbase. Bij Coinbase koop je gemakkelijk cryptovaluta met euro’s. Bij Binance is dit helaas nog niet mogelijk. Nadat je crypto op Coinbase hebt gekocht verzend je deze naar Binance.

Hier kun je ze gemakkelijk verhandelen voor Steem (STEEM). Wil je exact weten hoe dit in z’n werk gaat? Bekijk dan onze stap voor stap handleiding.

[one-half-first]

Snelste manier om met euro’s STEEM te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

[/one-half-first]
[one-half]

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

[/one-half]

Praktische informatie over Steem

-Actuele koers van Steem(STEEM) op coinmarketcap-

-De Redditcommunityvan Steem-

-Het Twitteraccount van Steem-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Steem-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *