Wat is Stellar (XLM) en hoe werkt Stellar?

Stellar (XLM) is een decentraal netwerk dat zich richt op het internationale betalingsverkeer. Wat Stellar precies is, hoe Stellar werkt en waar je Stellar (XLM koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Stellar (XLM)?

Stellar lijkt relatief veel op Ripple, tenminste in de zin van de toepassing van de blockchain technologie. Waar Ripple echter gecentraliseerd is, is Stellar bij uitstek gedecentraliseerd en vooral gericht op consumenten in plaats van banken. De voornaamste toepassing van Stellar is eveneens het zo goedkoop en snel mogelijk maken van internationale betalingen. Zo wordt het met Stellar mogelijk om simpel Euro’s naar vrienden of familie waar dan ook ter wereld te versturen. Vervolgens ontvangen deze het bedrag in hun eigen lokale valuta.

Stellar maakt hiervoor gebruik van een blockchain om betalingen uiterst veilig en eerlijk te laten verlopen.

Kosten per transactie

De kosten van een betaling via het Stellar netwerk zijn bijzonder laag. Zoals te lezen is op de website van Stellar is de fee voor een transactie momenteel 0.00001 XLM. Dit is vergelijkbaar met een duizendste van 1 eurocent, oftewel praktisch te verwaarlozen. Hierdoor kun je dus voor de prijs van 1 XLM duizenden betalingen verrichten.

Waar kun je Stellar (XLM) kopen?

Stellars valuta, Lumens (XLM), kun je eenvoudig kopen op Bitvavo. Dit is een Nederlandse aanbieder van cryptovaluta. Je kunt hier eenvoudig XLM kopen met euro’s via iDeal. Bitvavo slaat crypto veilig op via zogeheten cold storage. Dit wil zeggen dat de crypto niet online staat, dit minimaliseert het risico op hacks.

Mocht je willen handelen in XLM dan kunnen we je Binance aanraden. Je vindt hier bijna alle grote cryptovaluta. Mocht je willen weten hoe je crypto koopt op Binancen bekijk dan eens onze uitgebreide handleiding. Hierin vertellen we stap voor stap hoe je crypto koopt op Binance.

Praktische informatie over Stellar

-Actuele koers van Stellar (XLM) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Stellar-

-Het Twitteraccount van Stellar-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Stellar-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *