Telegram ICO (TON) breekt alle records en haalt liefst $850 miljoen op

Telegram, alom bekend vanwege de instant messaging applicatie, heeft met zijn ICO maar liefst 850 miljoen dollar opgehaald. Hiermee is het de succesvolste ICO ooit. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het Russische bedrijf.

Telegram wil met zijn Telegram Open Network (TON) een ‘scalable and flexible Blockchain architecture that consists of a master chain and up to 292 accompanying Blockchains’ ontwikkelenHet moet vooral een betaalplatform worden dat naar eigen zeggen moet gaan concurreren met Visa en Mastercard doordat het netwerk een veelvoud aan transacties per seconde aan zou moeten kunnen.

Dit willen ze bereiken door een soort master blockchain te ontwikkelen met daarnaast meerdere sidechains, dit is naar onze mening te vergelijken met Lisk. De currency moet hierbij Gram gaan heten.

Sinds 29 januari heeft Telegram dus maar liefst 850 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Het bedrijf verwacht zelf dat de verkoop en de pre-sale van de TON-tokens een slordige 1,2 miljard dollar in het laatje gaan brengen. De 850 miljoen dollar is overigens bij elkaar gekomen door de investeringen van zon 80 bedrijven, hiermee komt de investering per bedrijf uit op ruim 10 miljoen dollar.

Pavel Durov

De CEO van Telegram, Pavel Durov, staat wel bekend als een bezige bij. Hij wordt ook wel eens de Mark Zuckerberg van Rusland genoemd. Durov heeft al meerdere succesvolle bedrijven opgericht en wordt geroemd om zijn innovatieve manier van opereren.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het TON een succes wordt. Ze zijn immers niet bepaald de eerste wat betreft hun visie en doeleinden. Toch denken wij dat Telegram wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Vergeleken met andere blockchain projecten heeft Telegram immers nu al een gigantisch team en enorm veel ervaring in de online wereld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht