Telegram ICO haalt maar liefst 1.7 miljard dollar op

Telegram’s ICO heeft nog eens een slordig 800 miljoen dollar opgehaald voor haar nieuwe TON project. Hiermee komt het totale bedrag dat vergaard is met de ICO uit op maar liefst 1.7 miljard dollar. Het is hiermee verreweg de ICO die het meeste geld op heeft gehaald.

In februari kwam al naar buiten dat Telegram 850 miljard dollar had opgehaald in de eerste fase van de ICO. Vooralsnog is het investeren in de nieuwe coin alleen voorbehouden aan insiders en dus kan het gewone volk nog niet investeren in de nieuwe coin.

In een document dat op de site van de SEC staat is nu dus te lezen dat er nog eens een soortgelijk bedrag is opgehaald. Hiermee is het doel van de ICO (1.2 miljard) ruimschoots voorbij gestreefd. Hiermee is de ICO fase overigens nog niet ten einde. In het document staat te lezen dat er nog een ‘offering’ kan worden gedaan en dus zou Telegram in totaal zelfs zo’n 2.5 miljard dollar kunnen ophalen.

Het investeren in de ICO is overigens alleen voorbehouden aan diegene die er minimaal 1 miljoen dollar in willen steken en het opgehaalde geld gaat worden gestoken in de ontwikkeling van het nieuwe TON (Telegram Open Network).

Gekte

Al met al is ook dit weer een symptoom van de gekte die er momenteel speelt op de markt. Telegram is een interessante speler op social media gebied maar wat ze nou precies willen gaan toevoegen met hun token is niet helemaal duidelijk. Vooralsnog wordt er vooral geïnvesteerd in een idee. Dat idee is niet revolutionair, want er zijn al duizenden andere blockchain projecten.

Dat wil niet zeggen dat het TON geen succes kan gaan worden. Wij geloven wel degelijk in Telegram als ontwikkelaar van een succesvol product/service maar als er straks 2.5 miljard dollar op tafel ligt voor een concept/project/idee zonder dat dat direct in de praktijk kan worden toegepast is dat wel op z’n minst vreemd te noemen.

We gaan het hoe dan ook in de gaten houden, want dit is wel met afstand de meest spraakmakende ICO van het moment.

Share

One Ping

  1. Pingback: Telegram ICO gaat later dit jaar toch public - Dutch Crypto Talk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht