Tether opent bankrekening van 1.8 miljard op de Bahama’s

Tether, de uitgever van de (ietwat controversiële) stable coin Tether (USDT), heeft bevestigd dat het een bankrekening heeft geopend bij een financiële instelling (Deltec Bank) op de Bahama’s.

Tether heeft dit alles overigens zelfs aangekondigd op Twitter. Het is het controversiële veel aan gelegen om geloofwaardig over te komen. USDT is op vrijwel alle grote exchanges te verhandelen en de stablecoin is een enorm belangrijk instrument in de cryptowereld.

De stablecoin heeft in de afgelopen maanden veel kritiek verwerken gekregen. Het bedrijf heeft constant aangegeven dat ze de USDT-tokens die in omloop zijn 1 op 1 kunnen koppelen aan echte Amerikaanse dollars.

In het persbericht staat onder meer:

“Tether Limited is registered with the Financial Crimes Enforcement Network of the US Department of the Treasury and maintains the highest standards of AML/CFT procedures. USDT in the market are fully backed by US dollars that are safely deposited in our bank accounts.”

Dit werd nogal eens in twijfel getrokken maar nu wil het bedrijf dus bewijzen dat ze alle tokens wel degelijk 1 op 1 gekoppeld zijn aan dollars. Op dit moment zijn er 1.7 miljard USDT-tokens in omloop.

Onderstaand kun je de brief vinden die onder andere hier te vinden is.

De Brief waarin de Deltec bank aangeeft wat het saldo op de bankrekening van Tether Limited is.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *