26 oktober 2020

Betalen bij Bol of Coolblue met Bitcoin?

Het is momenteel nog niet mogelijk. Maar het is veel dichterbij dan je denkt.

Overal kunnen betalen met Bitcoin, waar ook ter wereld. Dit is voor veel Bitcoin bezitters de droom. Vandaag de dag staat de ontwikkeling van Bitcoin als echt betaalmiddel nog enigszins in de kinderschoenen.

Voor veel winkeliers is het simpelweg teveel moeite. Het is voor >99.9% van de klanten eenvoudigweg te makkelijk om gewoon met iDeal, pinpas of creditcard te betalen.

Daarnaast kun je je afvragen hoeveel animo er momenteel is voor het uitgeven van Bitcoin, ze worden namelijk steeds meer waard. Ook is het op moment vrij prijzig om transacties in Bitcoin te voltrekken. Er is wel volop verbetering en ontwikkeling gaande op dit vlak, maar dit heeft tijd nodig. Voorlopig is Bitcoin vooral een manier om online waarde op te slaan.

Toegegeven het is een tussenoplossing. Maar:

Stel je eens voor dat er een VISA of MasterCard creditcard zou bestaan, die je zou kunnen koppelen aan je Bitcoin wallet

Hierdoor betaal je in de lokale valuta, maar wordt het geld van je rekening afgeschreven in Bitcoin.

Je voelt het al aankomen: zulke kaarten bestaan!

Er bestaan al diverse spelers op deze markt. Enkele van de meest bekende zijn:

Wirex Bitcoin
Cryptopay – vraag je kaart aan via deze link en ontvang 25% korting!
Xapo
Uquid

Een poster op Reddit heeft een openbare lijst opgesteld in een Google-doc. Hierin staan alle partijen die dit soort kaarten aanbieden. Deze website biedt ook een handig overzicht en vergelijkt alle kaarten.

Er bestaan 2 belangrijke opties bij deze creditkaarten:

  1. De waarde van de Bitcoins wordt berekend op het moment dat je de transactie voltooid
  2. De waarde van de Bitcoins wordt berekend op het moment dat je geld (in Dollars, Euro’s etc) op de kaart zet via je Bitcoin wallet. Je betaalt dan dus feitelijk gewoon in euro’s of dollars.

Bij optie 1 link je als het ware Bitcoins aan de creditcard. Wanneer je ergens betaalt wordt de Bitcoin koers die op dat moment geldig is gebruikt.

Bij optie 2 zet je Bitcoins om in dollars / euro’s en deze laad je op de kaart.

Optie 1 is veruit het populairst. Bij optie 2 doe je feitelijk niets anders dan bij een normale prepaid creditcard of een debitcard.

Betalen met bitcoin bol of coolblue

Betalen bij Bol of Coolblue met Bitcoin? Dichterbij dan je denkt!

Wat is het voordeel van zo’n kaart?

Het belangrijkste voordeel:

  • Je hebt meteen ‘liquide toegang’ tot je Bitcoins. Stel dat de waarde van Bitcoin op een dag met 20% omhoog gaat, je besluit dat je nu eindelijk die nieuwe TV / schoenen / vliegtickets wilt kopen met je Bitcoin. Je zult dan eerst je Bitcoin om moeten zetten in euro’s en deze euro’s vervolgens moeten storten op je bankrekening. Behoorlijk omslachtig en tijdrovend. Met een Bitcoin creditcard betaal je meteen in Bitcoin en heb je dus direct toegang je digitale geld.

Daarnaast gelden alle voordelen die cryptovaluta je bieden. Waaronder:

  • Je bent niet meer gebonden aan een bank. Je zit nog steeds vast aan Visa of Mastercard, maar je geld heb je zelf in beheer. Er is geen Bitcoin bank die 60 miljard euro per maand bijdrukt.

Zijn er ook Nederlandse aanbieders van een Bitcoin creditcard?

Helaas zijn wij die tot op heden nog niet tegengekomen. We houden het uiteraard nauwlettend in de gaten. We zullen deze pagina dan ook updaten mochten er Nederlandse spelers op deze markt komen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht