18 januari 2020
vliegtickets bitcoin

Hoe boek je vliegtickets met Bitcoin?

Allemaal leuk en aardig, dat Bitcoin, maar waar kun je er nou precies mee betalen? Wij laten in diverse posts zien waar en hoe je met Bitcoin kan betalen! In dit deel: vliegtickets.

Andere delen in deze ‘serie’ betalen met Bitcoin:

Bitcoin kan uitermate handig zijn bij het boeken van een vliegticket. Lang niet elke boekingswebsite biedt de mogelijkheid tot betalen in iDeal aan en ook Paypal is niet enorm gangbaar.

Wij gaan je in dit artikel laten zien hoe je met Bitcoin kan betalen bij CheapAir, een van de grootste online boekingswebsites op het gebied vliegtickets. Skyscanner en Expedia, enkele van de grootste concurrenten, bieden namelijk (nog) geen mogelijkheid tot betalen in Bitcoin.

Hoe betaal je voor je vlucht met Bitcoin?

Ga naar de website van cheapair en selecteer je vlucht(en)

Laten we aannemen dat we een retourvlucht van Amsterdam naar New York willen boeken. De heenvlucht op 1 februari en de retourvlucht op 8 februari.

vliegtickets bitcoin

Selecteer je gewenste bestemming en data

Nadat je je bestemming en data hebt ingevoerd zoek je naar de vlucht die je wilt. Deze selecteer je en je vervolgt het boekingsproces. vluchten bitcoin

Selecteer de vlucht die je gekozen hebt

 

Selecteer Bitcoin als betaalmiddel

Nadat je je vluchten gekozen hebt, klik je op de Bitcoin knop om de betaling te voldoen.

bitcoin vliegtickets

Selecteer Bitcoin als betaalmiddel

Betaal met je Coinbase account of verstuur naar het adres

Bij het betalen heb je twee opties. Je kunt je Coinbase-portemonnee gebruiken of het aangegeven bedrag in BTC overmak naar het adres dat CheapAir aangeeft. Als je dit voltooid hebt heb je je tickets gekocht en krijg je een bevestigings e-mail in je inbox. Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een vlucht geboekt en betaald met Bitcoin.

coinbase vliegtickets

Betaal met je Coinbase account of verstuur naar het aangegeven adres