Betalen met Bitcoin: hoe boek je een hotel met Bitcoin?

Allemaal leuk en aardig, dat Bitcoin, maar waar kun je er nou precies mee betalen? Wij laten in diverse posts zien waar en hoe je met Bitcoin kan betalen! In dit deel: Hotels.

Andere delen in deze ‘serie’ betalen met Bitcoin:

Dit is meteen een van de beste voorbeelden van hoe handig Bitcoin kan zijn. Ja, de meeste hotels accepteren PayPal, maar hiermee betaal je een percentage van de overdracht aan PayPal in de vorm van een toeslag. Als je in een andere valuta betaalt via PayPal krijg je ook simpelweg minder van die valuta voor je euro dan de daadwerkelijke koers. Tenzij je natuurlijk in je eigen valuta betaalt.

Bitcoin versturen is super eenvoudig en je betaalt geen verschil in koers. Bitcoin is over de hele wereld hetzelfde.

Betalen voor een hotel met Bitcoin is makkelijk, maar je moet wel een paar dingen weten. Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je betaalt voor een hotel met Bitcoin.

Hoe betaal je met Bitcoin bij Expedia?

Expedia is een van de grootste aanbieders als het aankomt op hotels, vluchten, vakanties enzovoorts. Het is ook de enige belangrijke boekingswebsite waar je kan betalen met Bitcoin. Booking.com, de grootste concurrent van Expedia, biedt bijvoorbeeld nog geen betalingen in Bitcoin aan.

Maak een Coinbase account aan

Om überhaupt te kunnen betalen met Bitcoin heb je eerst een Coinbase account nodig. Deze maak je eenvoudig aan op Coinbase.com. Als je je aanmeldt via deze link krijg zowel jij als deze site 10$ in Bitcoin gratis. Je moet natuurlijk wel Bitcoin in je bezit hebben wil je er mee kunnen betalen, dus deze moeten op je Coinbase account staan.

Gebruik de .com versie van de Expedia website

Ga naar Expedia. Daarna is het nodig om via de .com versie van de website je hotel te boeken. Dit doe je door naar beneden te scrollen en op het Amerikaanse vlaggetje te klikken. Of je verandert simpelweg de url van .nl naar .com.

Expedia.com

Alleen op de .com versie van Expedia kun je met Bitcoin betalen

Als je de .nl versie gebruikt zal de Bitcoin betaaloptie simpelweg niet verschijnen.

Betalen met bitcoin expedia.nl

Bij de Nederlandse versie verschijnt de Bitcoin optie niet

betalen met bitcoin expedia.com

Bij de .com versie zie je dat je kan betalen met Bitcoin

Vul al je gegevens in en betaal met Bitcoin

Als je eenmaal een hotel gevonden hebt, en je in het boekingsproces zit, klik je op de Bitcoin knop. Je wordt bij het betalen omgeleid naar Coinbase. Hier verstuur je je Bitcoin eenvoudig naar Expedia en klaar ben je!

betalen met bitcoin coinbase

Je wordt omgeleid naar Coinbase, hier voltooi je de betaling met Bitcoin bron: coinbase.com

Share

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht