Hoe realistisch is een nieuw ‘altcoin season’?

Er wordt in de cryptowereld al tijden gesproken over een zogeheten altcoin season. Een periode van absolute groei voor altcoins, waarbij Bitcoin juist een pas op de plaats maakt. Precies dit vond plaats in de periode januari-februari 2018. Is het verwachten van zo’n zelfde scenario nog wel realistisch?

Het meest recente altcoin seizoen

De meest recente altcoin bullrun is waarschijnlijk ook de meest bekende. Deze vond plaats vanaf ongeveer medio 2017 tot aan februari 2018. Het absolute hoogtepunt vond plaats in de periode januari-februari 2018. Het was in deze periode niet ongebruikelijk dat er 5 coins op een willekeurige dag met 50% stegen. Er was in deze periode daadwerkelijk sprake van een cryptogekte.

Als klein voorbeeld: Icon (ICX) was tijdenlang een hele hippe coin. Er zat een stabiel team achter, er werden enorme conferenties georganiseerd en op een gegeven moment was 1 ICX zelfs meer dan 12 dollar waard. Op het moment van schrijven is 1 ICX ongeveer 0,30$ waard en heeft niemand het meer over Icon. Dit is redelijk exemplarisch voor het verval van heel veel munten die 1.5 jaar geleden op weg leken naar een gouden toekomst.

icon verval

Het schrikbarende verval van Icon (ICX). Dit is redelijk exemplarisch voor veel coins die de zware bearmarket van 2018 niet of nauwelijks hebben overleefd. 

Iedereen was op zoek naar de nieuwe Bitcoin, het nieuwste en meest hippe ‘muntje’ om in te investeren.

Wat is er nu anders?

De crypto bearmarket van 2018 heeft wel degelijk een nieuw besef teweeg gebracht. Voornamelijk het besef dat de gekte en de prijzen die heersden in het begin van 2018 niet echt gezond zijn geweest. Daarnaast groeit het besef dat heel veel coins simpelweg alleen maar gebruik maakten van hype, van loze beloftes, het praktische nut van veel coins is nog steeds niet aangetoond.

Er zijn absoluut coins die wel degelijk toekomst hebben maar voor veel projecten was het simpelweg erg belangrijk om het woord ‘blockchain’ zoveel mogelijk uit te buiten. Investerdeers hebben vandaag de dag flink wat meer kennis van zaken.

Crypto is bekend, mensen weten wat Bitcoin is wat altcoins zijn. Er is meer informatie voorhanden en mensen zullen zich over het algemeen beter (kunnen) inlezen. Het is niet realistisch om te denken dat een volgende altcoin cycle wederom zo intens zal zijn als die vorig jaar.

Kaf en Koren

Wij verwachten dus niet dat er wederom een altcoin cycle aan zit te komen van dusdanige proporties. Dat wil echter niet zeggen dat er geen ruimte is voor groei op de markt buiten Bitcoin om. Er zijn nog voldoende projecten die het goed doen, die waardevol zijn en die erop zitten te wachten om een flinke stap voorwaarts te maken.

Een massale gekte zoals in januari 2018 is echter naar onze mening niet reëel meer.

Share

One Ping

  1. Pingback: Marktupdate (1 juli 2019): Bitcoin blaast uit, tijd voor altcoins? - Dutch Crypto Talk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht