Wat zijn de 10 beste altcoins om in te investeren in 2018?

Wat zijn de 10 beste altcoins om in te investeren in 2018? Het afgelopen jaar (2017) was het jaar waarin crypto mainstream ging. Uiteraard was Bitcoin de grote blikvanger, zo passeerde de oudste en bekendste munt enkele zeer belangrijke mijlpalen. Met name het passeren van de $10.000 grens werd breed uitgemeten in de media. Dat gegeven heeft de ‘crypto-koorts’ alleen nog maar meer aangewakkerd.

Maar ondanks dat Bitcoin liefst 20 keer over de kop ging in 2017, zijn de grootste winsten te behalen in de altcoins. Altcoins, oftewel ‘alternative coins’, zijn eigenlijk alle andere cryptovaluta die er op de markt te vinden zijn. Dat zijn er op dit moment zo’n 1383.

Wat zijn nou, volgens ons, de 10 meest interessante altcoins van 2018? We hebben een selectie gemaakt van de meest interessante altcoins voor 2018.

Spring meteen naar:

[one-third-first]Request Network
Quantstamp
Power Ledger
Enigma
VeChain[/one-third-first]
[one-third]Iota
OmiseGO
RaiBlocks
Icon
Ethereum[/one-third]
[one-third]Cardano
Verge[/one-third]

10. Request Network (REQ)

Wat is Request Network en hoe werkt Request Network?

De naam zegt het eigenlijk al, Request Network laat je een betaalverzoek versturen. Eigenlijk is het een soort ‘tikkie’ voor gevorderden. Gebouwd op het Ethereum platform.

Deze betaalverzoeken kunnen zowel voor particulieren als bedrijven worden verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke rekeningen. Door gebruik te maken van blockchaintechnologie zullen de transacties eerlijk en transparant verlopen. Daarnaast zal er geen derde partije een commissie of fee willen voor het verzenden van geld naar een ander land.

Waarom denken we dat Request Network een goede investering zal zijn?

Wij denken dat er zeer veel behoefte zal zijn aan een soort PayPal-achtig netwerk voor crypto, minus de commissies. Als zakelijk gebruiker betaal je bij PayPal vaak 2.9% commissie over een transactie. Als Request Network zijn belofte waarmaakt zullen dit soort toeslagen tot het verleden behoren.

Praktische informatie:

De Redditcommunity van Request Network vind je hier

Actuele prijs van Request Network (REQ) op coinmarketcap

Request Network is onder andere te koop op Binance en Bitvavo

9. Quantstamp (QSP)

Wat is Quantstamp en hoe werkt Quantstamp?

Quantstamp is een beveiligingsprotocol voor zogeheten Smart Contracts. Het bekendste blockchain platform dat zich specialiseert in smart contract is natuurlijk Ethereum. Beveiligingsexperts ontvangen Quantstamp coins, oftewel QSP, voor het schrijven van software die beveiligingsproblemen in smart contracts detecteert.

Dit wordt vervolgens teruggekoppeld aan de ontwikkelaar van het smart contract, deze ontvangt hierdoor dus een soort seal of approval, een ‘quantstamp’.

Waarom denken we dat Quantstamp een goede investering zal zijn?

Om ervoor te zorgen dat smart contract oplossingen echt massaal worden opgepikt zullen deze zo veilig mogelijk moeten zijn. Het is nog steeds een erg jonge markt, en smart contract software is eigenlijk nog fonkelnieuw. Als je gelooft in de toekomst van smart contracts, dan weet je hoe hoog beveiliging in het vaandel moet staan.

Wij denken daarom dat Quantstamp een goed jaar zal hebben.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Quantstamp precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Quantstamp vind je hier

Actuele prijs van Quantstamp (QSP) op coinmarketcap

Quantstamp is onder andere te koop op Binance

8. Power Ledger (POWR)

Wat is Power Ledger en hoe werkt Power Ledger?

Power Ledger is een Australisch bedrijf dat een soort handelsplatform voor (hernieuwbare) energie wil worden. Het idee erachter is eigenlijk vrij simpel: maak het winnen van (groene) energie eerlijker voor degene die het al doen, en haalbaar voor degene die het nog niet doen. Door energie om te rekenen in een digitaal equivalent van een stroomeenheid, kan gewonnen energie worden gekocht en verkocht.

Zo kan bijvoorbeeld een huis met zonnepanelen de waarde van zijn energiewinning verkopen, zodat het rendabeler wordt om groene energie te winnen.

Waarom denken we dat Power Ledger een goede investering zal zijn?

Dit is een buitengewoon innovatief idee, dat optimaal gebruik maakt van het gedecentraliseerde idee van de blockchain. Daarnaast zal de vraag naar groene energie alleen maar groter worden in 2018 en in de verdere toekomst. De mogelijkheid dit op een eerlijke manier te verhandelen is geweldig interessant.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat PowerLedger precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van PowerLedger vind je hier

Actuele prijs van PowerLedger (POWR) op coinmarketcap

Power Ledger is onder andere te koop op Binance

7. Enigma (ENG)

Wat is Enigma en hoe werkt Enigma?

Enigma biedt een soort privacy-laag over smart contract platformen. Het wordt geleid door een team van mensen die bijna allemaal afkomstig zijn van MIT, de meest prestigieuze tech universiteit in Amerika, oftewel het Massachusetts Institute of Technology. In feite kun je Enigma zien als de Monero/XVG van Ethereum. Daar waar Monero en XVG de privacy alternatieven van Bitcoin zijn is Enigma dat voor smart contract platformen als Ethereum.

Waarom denken we dat Enigma een goede investering zal zijn?

Privacy kan voor veel grote bedrijven nog een obstakel zijn voor hun investeringsplannen wat betreft de blockchain. Juist omdat de blockchain openbaar is, zal er veel vraag blijven naar een goede privacy oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een app als Uber, waarin allerlei gevoelige informatie omgaat zoals bijvoorbeeld je GPS lokatie.

Enigma zorgt ervoor dat smart contracts anoniem worden gemaakt en dat heeft naar onze mening enorme waarde.

Praktische informatie:

De Redditcommunity van Enigma vind je hier

Actuele prijs van Enigma (ENG) op coinmarketcap

Enigma is onder andere te koop op Binance

6. Vechain (VEN)

Wat is Vechain en hoe werkt Vechain?

Vechain ontwikkelt een blockchain die de authenticiteit van luxueuze producten moet bevestigen. Dit doet het met behulp van de Vechain Smart Chip, een soort NFC chip in het product dat je koopt. Denk bijvoorbeeld aan nep Ray-Ban zonnebrillen, het is vaak bijzonder lastig te zien of dit een echte of een namaak is als je geen expert bent. Met Vechain zou je de bril als het ware kunnen scannen en meteen kunnen zien of deze echt van Ray-Ban afkomstig of niet.

En niet alleen zou je de authenticiteit kunnen bevestigen maar bijvoorbeeld ook de maker, het materiaal, de herkomst van die materialen of de leeftijd van het product.

Waarom denken we dat Vechain een goede investering zal zijn?

Nep-producten zijn natuurlijk van alle tijden. Als Vechain erin slaagt er daadwerkelijk voor te zorgen dat een consument kan zien of een product authentiek is of niet, dan is dit een zeer interessant project. Vechain is al diverse samenwerkingsverbanden met luxe merken aangegaan en de CEO van Vechain, Sunny Lu, is de voormalig CIO van Louis Vuitton in China.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat VeChain precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Vechain vind je hier

Actuele prijs van Vechain (VEN) op coinmarketcap

Vechain is onder andere te koop op Binance en Bitvavo

5. Iota (MIOTA)

Wat is Iota en hoe werkt Iota?

Iota is een project dat zich focust op het Internet of Things (IoT). De valuta van het project moet de valuta worden voor alle devices die zich (semi)-autonoom begeven op het ‘internet der dingen’. Denk bijvoorbeeld aan autonome voertuigen, zoals een taxi of een bezorgdrone. Dit klinkt misschien als toekomstmuziek, maar kijk bijvoorbeeld eens wat er nu al gebeurd met taxi’s en drones (amazon).

Het project maakt geen gebruik van een traditionele blockchain, maar van iets wat de Tangle wordt genoemd. Voor een technische uitleg van wat de Tangle precies is kijk je hier. De Tangle zorgt ervoor dat er minuscule bedragen kunnen worden verstuurd op het netwerk, zonder bijkomende kosten.

Waarom denken we dat Iota een goede investering zal zijn?

De verwachting is dat de marktwaarde van het Internet der Dingen in 2020 meer dan 7 triljoen dollar zal bedragen. Als IoTa erin slaagt de valuta van dit netwerk te worden dan is de ‘sky de limit’.

Daarnaast zijn ze nu al aan het samenwerken met enkele grote multinationals, zoals Bosch. Maar ook een Nederlands bedrijf als bijvoorbeeld elaadNL, dat zich focust op het Smart Chargen van elektrische voertuigen heeft al een laadstation gebouwd dat gebruik maakt van IoTa.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Iota precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Iota vind je hier

Actuele prijs van Iota (MIOTA) op coinmarketcap

Iota is onder andere te koop op Binance en Bitvavo

4. OmiseGO (OMG)

Wat is OmiseGO en hoe werkt OmiseGO?

OmiseGo is gebouwd op het Ethereum platform en maakt een ‘peer-to-peer’ betaalnetwerk voor cryptovaluta. Denk, net als bij Request Network, aan een soort Crypto PayPal. Het doel van het team achter OmiseGo is dus niet het ontwikkelen van een betaalmiddel, zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Litecoin, maar een soort alternatief aanbieden voor exchanges.

Alle exchanges en crypto-aanbieders zijn momenteel nog gecentraliseerd. Hierdoor staan bijvoorbeeld, naast je cryptovaluta, ook je persoonlijke gegevens en identificatie zoals bijvoorbeeld je paspoort op de servers van de exchange.

OmiseGO wil dezelfde service aanbieden, maar dan volledig gedecentraliseerd en met de mogelijkheid om eenvoudig cryptovaluta uit te wisselen.

Waarom denken we dat OmiseGO een goede investering zal zijn?

Kijk alleen maar naar hoe vaak exchanges uit de lucht zijn vanwege drukte of andere problemen. Kijk naar de (soms) dubieuze keuzes van een bedrijf als Coinbase of het gevaar van hackers en je zult zien dat er wel degelijk grote nadelen kleven aan gecentraliseerde aanbieders van crypto.

Wij denken dat OmiseGO een grote toekomst kan hebben. Als decentrale exchange zullen de OMG coins gebruikt worden voor de (zeer kleine maar toch noodzakelijke) exchange fee.

Daarnaast hebben ze ook nog eens de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, aan boord als adviseur.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat OmiseGO precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van OmiseGo vind je hier

Actuele prijs van OmiseGO (OMG) op coinmarketcap

OmiseGO is onder andere te koop op Binance en Bitvavo

3. Nano (XRB)

Wat is Nano en hoe werkt Nano?

RaiBlocks, sindskort Nano, biedt een cryptovaluta die gratis en instant verstuurd kan worden. In tegenstelling tot de wat oudere projecten, waarbij er gemined moet worden om een transactie te bevestigen, iets dat niet alleen veel tijd kost maar ook heel veel rekenkracht, dus stroom.

Nano maakt gebruik van een vergelijkbaar soort techniek als IoTa, deze wordt Block-Lattice genoemd. Deze techniek zorgt ervoor dat transacties in real-time verstuurd kunnen worden.

Waarom denken we dat Nano een goede investering zal zijn?

Zoals bijna iedereen weet heeft Bitcoin momenteel moeite met het opschalen van het aantal transacties dat het netwerk aankan. Hierdoor zijn transacties enorm duur en traag geworden.

Wij denken dan ook dat Crypto projecten die transacties gratis en instant kunnen voltooien een flinke groei door gaan maken in 2018. Net als IoTa brengt Nano deze mogelijkheid naar de consument, althans dat is de bedoeling.

Daarnaast staat Nano nog niet op de grote exchanges en dus zal de prijs nog eens flink toenemen wanneer dit wel het geval is.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Nano precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Nano vind je hier

Actuele prijs van Nano (XRB) op coinmarketcap

Nano is onder andere te koop op Binance

2. Icon (ICX)

Wat is Icon en hoe werkt Icon? 

Icon is een blockchain project dat erg ambitieus is. Het project is gestart door de Dayli Financial Group, een Koreaans bedrijf met een marktwaarde van 4 miljard dollar. Het doel van Icon is, naar eigen zeggen: “to hyperconnect the world”. Om dit te doen heeft het Icon team een blockchain ontwikkeld die kan samenwerken met andere, bestaande blockchains.

Hierdoor kan je door middel van Icon bijvoorbeeld allerlei processen automatiseren. Zo is er nu al een Blockchain ID, waarop je je kunt identificeren. Hiervan kun je vervolgens profiteren op andere blockchains in het Icon ecosysteem. Zo zul je met deze Blockchain ID meteen overal accounts kunnen openen, zonder dat je wederom door het identificatieproces heen zult moeten gaan.

Waarom denken we dat Icon een goede investering zal zijn?

De mainnet release staat gepland voor 24 januari van 2018. Icon zal dus dit jaar al echt in werking worden gezet. Daarnaast is het project al diverse samenwerkingsverbanden aangegaan, onder andere met het bedrijfsleven en met enkele van de grootste Koreaanse universiteiten.

Wij denken dat Icon een zeer ambitieus project is en dat er in 2018 enorme stappen gezet gaan worden.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Icon precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Icon vind je hier

Actuele prijs van Icon (ICX) op coinmarketcap

Icon is onder andere te koop op Binance en Bitvavo

1. Ethereum (ETH)

Wat is Ethereum en hoe werkt Ethereum?

Ethereum is het project dat bekend is van de Smart Contracts. Een smart contract wil zoiets zeggen als een stukje code op een blockchain, deze code is dus openbaar en niet te herschrijven of anderzijds aan te passen. Dit geeft ongekende mogelijkheden, op allerlei niveaus.

Praktische voorbeelden:

  • Elektronisch stemmen. Stemmen via de blockchain zorgt ervoor dat er niet gefraudeerd kan worden, alles is immers openbaar. In Moskou is er al een proef gestart met e-voting via Ethereum.
  • Een zorgdossier dat je overal ter wereld op kan vragen, zonder tussenkomst van verzekeraar of wie dan ook.
  • Transacties zonder tussenkomst van een derde partij. Een smart contract kan er automatisch voor zorgen dat wanneer jij valuta verstuurt naar persoon A, product B naar jou wordt verstuurd. Zo zou het kunnen dat je bedrijven als Uber of Airbnb straks helemaal niet meer nodig hebt. Je regelt het gewoon zelf met de persoon met wie je zaken doet.

Waarom denken we dat Ethereum een goede investering zal zijn?

In tegenstelling tot veel coins op deze lijst bestaat Ethereum al sinds 2015, sindsdien heeft er ongelooflijk veel ontwikkeling plaats gevonden op het platform. Wij denken dat de vruchten van deze ontwikkelingen in 2018 geplukt kunnen gaan worden.

Kijk alleen maar naar deze lijst van projecten die lopen op het Ethereum platform. Of deze cryptocoins die gebruik maken van het Ethereum netwerk.

Ethereum zal misschien niet de meest spectaculaire groei van deze 10 coins hebben, maar wij denken dat Ethereum de grootste kans heeft om een enorme groei door te maken in 2018. Of deze enorme groei procentueel de grootste zal zijn is de vraag, maar ondanks dat er in cryptoland weinig ‘veilige investeringen’ zijn, denken we toch dat Ethereum dat label wel mag dragen.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Ethereum precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Ethereum vind je hier

Actuele prijs van Ethereum (ETH) op coinmarketcap

Ethereum is onder andere te koop op BitvavoBinance, Coinbase en Litebit

– Honourable mentions –

Natuurlijk is deze lijst slechts onze mening. Er zijn immers nog tientallen andere zeer interessante coins. Wij denken dat ook onderstaande coins een flinke groei door kunnen maken in 2018.

Cardano (ADA)

Eigenlijk heeft Cardano iets te vroeg gepiekt om het nu nog een top investering voor 2018 te noemen. De waarde van 1 ADA ging in de periode december-januari ruim 10 keer over de kop. Wij denken eigenlijk dan ook dat de waarde van Cardano momenteel overschat wordt.

Dit neemt niet weg dat Cardano gigantische potentie heeft. Het team dat achter het Cardano project zit is namelijk wel erg kundig.

Wij verwachten in de toekomst zeker veel van Cardano en het zou heel goed kunnen dat de ADA coin over een jaar ettelijke keren meer waard is geworden.

Ons artikel over wat Cardano precies is en hoe het werkt vind je hier
Cardano is onder andere te koop op Binance en Bitvavo

Verge (XVG)

Over de Vergecurrency, XVG, hebben we de laatste weken al veelvuldig geschreven. Zo was er de spanning rondom de release van het Wraith Protocol. Dit werd uiteindelijk een dag te laat gereleased, waardoor er toch een stukje vertrouwen verloren is gegaan. Echter is het protocol, dat gebruikers de keuze geeft een transactie volledig incognito te voltooien, momenteel dus wel werkend. De prijs is daarentegen nog niet spectaculair omhoog gegaan.

Verge is een van de meest interessante ‘privacy-coins’ en het zou goed kunnen dat de waarde van 1 XVG binnen niet al te afzienbare tijd flink omhoog gaat.

**update** Gezien de recente ontwikkelingen rondom Verge (51% aanvallen) kunnen we deze coin eigenlijk niet meer aanraden **update**

Ons artikel over wat Verge precies is en hoe het werkt vind je hier
Verge is onder andere te koop op Binance, Bitvavo en Litebit

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht