Wat zijn de 5 beste altcoins en cryptocoins in 2019?

Welke cryptocoins en altcoins zijn in 2019 het meest interessant om in te investeren en om te volgen? Ook in 2019 liggen er weer volop investeringsmogelijkheden in de cryptowereld. 2018 was dat betreft natuurlijk niet zo florissant als we hadden gehoopt, zeker vergeleken met het absurde jaar 2017. We zijn nu weer wat wijzer geworden, we weten weer wat beter wat er nodig is voor een cryptocoin om te slagen.

En we hebben ook kunnen zien waar de interesses van het grote publiek hebben gelegen in het afgelopen jaar. Zo zijn ICO’s momenteel totaal niet meer interessant bij de massa. Niet alleen doordat veel van dit soort Initial Coin Offerings simpelweg door de mand zijn gevallen op inhoud, ook al omdat veel ICO’s scams zijn en ook omdat we stilaan beginnen te beseffen dat er geen duizenden cryptocoins zullen gaan bestaan op de lange termijn.

Dit wil niet zeggen dat er geen razend interessante mogelijkheden liggen in 2019.

Wat zijn nou, volgens ons, de 5 meest interessante coins van 2019? We hebben een selectie gemaakt van de meest interessante cryptomunten voor het nieuwe jaar.

Houd bij het lezen alstublieft in ogenschouw dat er in deze post absoluut GEEN beleggingsadvies staat. Investeren in crypto brengt nog steeds een significant financieel risico met zich mee.

5. Monero (XMR)

Wat is Monero en hoe werkt Monero?

Monero is een cryptomunt die zich focust op privacy. Het is de meest bekende privacy-coin die er is (naast concurrentie als bijvoorbeeld Dash, Verge of Zcash). Via de Monero blockchain kun je dus transacties voltrekken in volledige privacy. Het wil hierbij dus alleen een betaalmiddel zijn. Monero biedt bijvoorbeeld geen ondersteuning voor smart contracts.

Waarom denken we dat Monero een goede investering zal zijn in 2019?

Privacy is een hot-topic. Een topic dat bovendien steeds heter gaat worden in de toekomst. Inmiddels weet je telefoon door middel van je Apple of Google account praktisch alles van je, luistert je telefoon of smart speaker ook nog eens geregeld met je mee en kijk bijvoorbeeld eens naar wat de Chinese overheid doet.

Het is maar de vraag wat grote bedrijven en overheden met al deze data doen. Uiteraard zullen ze nooit toegeven dat ze deze verkopen aan adverteerders (of erger) maar het staat wel vast dat de overgrote meerderheid van de mensen een groot gedeelte van hun privé data uit handen geeft. Om maar even aan te geven hoe belangrijk privacy is in 2019 (en de jaren die daarop volgen uiteraard).

Monero biedt dus de mogelijkheid aan om transacties in volledige privacy te voltrekken. Niemand zal dus ooit kunnen zien naar wie je geld hebt overgemaakt of van wie je geld hebt ontvangen. Dat levert diverse praktische voordelen op die Bitcoin simpelweg niet kan bieden en daarom denken we dat Monero op lange termijn bestaansrecht heeft.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Monero precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Monero vind je hier

Actuele prijs van Monero (XMR) op coinmarketcap

4. Ripple (XRP)

Wat is Ripple en hoe werkt Ripple?

Ripple wil er met blockchaintechnologie voor gaan zorgen dat banken veel sneller, makkelijker en goedkoper het internationale betalingsverkeer kunnen regelen. Daarvoor hebben ze verschillende oplossingen, waarvoor echter niet altijd de native token (XRP) wordt gebruikt.

Waarom denken we dat Ripple een goede investering zal zijn in 2019?

Ripple is waarschijnlijk de meest polariserende cryptocoin die er is. Er zijn supporters die geloven dat Ripple binnen niet al te afzienbare tijd Bitcoin van de troon zal steken en dat elke bank gebruik zal gaan maken van XRP.

Tegelijkertijd heb je de sceptici en critici, deze zijn van mening dat Ripple geen cryptocurrency mag worden genoemd. Onder meer omdat Ripple bijvoorbeeld niet decentraal zou zijn of omdat het nut van XRP niet altijd even duidelijk is.

Zoals altijd ligt de waarheid naar alle waarschijnlijkheid in het midden. Ja, Ripple zou het nut van XRP wat duidelijker naar voren kunnen brengen en nee, Ripple zal waarschijnlijk nooit Bitcoin naar de achtergrond duwen.

Toch zien wij 2019 wel relatief positief in voor Ripple. Het bedrijf heeft steeds meer usecases voor XRP, en vindt ook steeds meer afzet voor de diensten die van XRP gebruik maken. Daarnaast is het qua naamsbekendheid nog steeds een topper en dat is in de cryptowereld hoe je het ook wendt of keert een groot voordeel.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat Ripple voor veel mensen bekender is dan Ethereum. We denken niet dat Ripple, zoals in 2017/2018 heel snel weer zal vertienvoudigen maar een gezonde groei zit toch zeker wel in de pijplijn.

Daarnaast is de kans toch wel zeer groot dat Coinbase in 2019 eindelijk overstag gaat en XRP gaat aanbieden. Hier wordt al zolang halsreikend naar uitgekeken dat de grootste exchange er zo langzamerhand toch moeilijk nog onderuit kan.

Ripple is simpelweg te populair om links te laten liggen.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Ripple precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Ripple vind je hier

Actuele prijs van Ripple (XRP) op coinmarketcap

3. Cardano (ADA)

Wat is Cardano en hoe werkt Cardano?

Cardano is een van de grootste smartcontract (software/code op de blockchain) platformen. Het maakt gebruik van behoorlijk vooruitstrevende techniek en is in de meeste opzichten technisch superieur aan bijvoorbeeld Ethereum.

Waarom denken we dat Cardano een goede investering zal zijn in 2019?

Cardano heeft ongetwijfeld een van de meest vooruitstrevende en visionaire mensen in dienst. Ze zijn naar eigen zeggen bezig met het bouwen van ‘blockchain 3.0’, oftewel een volgende stap na Bitcoin (blockchain 1.0) en Ethereum (blockchain 2.0).

Het team is al een heel eind op weg en eigenlijk kunnen we qua techniek weinig kritiekpunten vinden wat betreft Cardano. Het struikelblok blijft (zoals voor zoveel smart-contract platformen) de praktische toepassing.

Er zijn nog steeds nauwelijks gedecentraliseerde applicaties die gebruik maken van smart-contracts op de blockchain. Dat geldt in opvallende mate natuurlijk voor Ethereum en wij denken dat de technische beperkingen van dat platformen daar voornamelijk aan ten grondslag liggen.

Smartcontracts zijn nog steeds zeer interessant, daar is niets aan veranderd. Wij vragen ons echter af of Ether op tijd zijn schalingsoplossingen kan gaan implementeren. Wij zien in 2019 flinke kansen weggelegd voor Cardano om een inhaalslag te maken ten opzichte van Ethereum.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Cardano precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Cardano vind je hier

Actuele prijs van Cardano (ADA) op coinmarketcap

2. VeChain (VET)

Wat is VeChain en hoe werkt VeChain?

VeChain biedt ‘blockchain as a service’. Het is een blockchain-bedrijf dat zeer veel verschillende oplossingen biedt aan bedrijven. De belangrijkste hiervan bevinden zich in de logistieke sector maar VeChain is bijvoorbeeld ook bezig met initiatieven als de Carbon Credit App.

VeChain loopt voorop als het aankomt op adoptie (praktische toepassing in het dagelijks leven) van crypto.

Waarom denken we dat VeChain een goede investering zal zijn in 2019?

Wij denken vooral dat VeChain flink gaat groeien doordat ze een enorm aantal partners aan zich hebben gebonden. De meeste hiervan gaan ofwel op grote schaal gebruik maken van de blockchaindiensten van VeChain of ze helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten en partners.

Enkele van de grootste namen die VeChain aan zich heeft gebonden zijn: DNV GL, PricewaterhousecoopersBMW, Renault, PICC, DB Schenker en LVMH.

VeChain loopt voorop in het realiseren van adoptie van blockchain-technologie en daar waar ze in 2018 vooral hebben gewerkt aan het opbouwen van een voorsprong denken wij dat die voorsprong zich in 2019 gaat uitbetalen.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat VeChain precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van VeChain vind je hier

Actuele prijs van VeChain (VET) op coinmarketcap

1. Bitcoin (BTC)

Wat is Bitcoin en hoe werkt Bitcoin?

Iedereen die zich bezighoudt met crypto weet wat Bitcoin is: een digitaal opslagmiddel van waarde dat vrijuit verstuurd en ontvangen kan worden zonder tussenkomst van een derde partij. Bitcoin is de eerste en veruit de belangrijkste cryptomunt.

Bovendien is BTC ook nog eens leidend als het aankomt op het sentiment en de prijsontwikkeling van de gehele markt.

Waarom denken we dat Bitcoin een goede investering zal zijn in 2019?

Bitcoin heeft het in 2018 niet makkelijk gehad maar de zogeheten ‘fundamentals’ zijn sterker dan ooit. Bitcoin heeft de potentie om in de komende jaren veel meer waard te worden.

Naast het feit dat Bitcoin het voor het eerst in de geschiedenis mogelijk maakt om waarde over te dragen zonder tussenkomst van een derde partij zijn hier nog een paar redenen aan te wijzen:

Schaarste – er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop komen, niet meer en niet minder. Dus per definitie zal het aanbod niet groter kunnen worden dan 21 miljoen. Er wordt wel eens verteld dat er niet genoeg Bitcoins zijn om elke miljonair 1 Bitcoin te kunnen laten hebben. Het aanbod is simpelweg beperkt en dat is per definitie neutraal of gunstig voor de prijs (afhankelijk van de vraag) maar in ieder geval niet negatief.

Institutions (Bitcoin ETF) – de meeste mensen zullen zo langzamerhand wel eens moe worden van het woord ‘institutions’, de grote partijen die willen gaan investeren in Bitcoin. In 2018 is hier veel aandacht aan besteed, zowel in de media alsook in de praktijk. Kijk alleen maar naar wat bijvoorbeeld een platform als Bakkt (eigendom van ICE, de overkoepelende organisatie van de New York Stock Exchange, de grootste beurs ter wereld) kan gaan betekenen. Daarnaast gaat bijvoorbeeld ook de Nasdaq overstag met het aanbieden van Bitcoin futures.

In 2019 gaan deze initiatieven ‘live’ en de kans is groot dat er meerdere zullen volgen.

Daarnaast is de kans ook zeer groot dat we in 2019 een Bitcoin ETF gaan zien. Dit is een fonds waarin mensen kunnen investeren en dat ze eigenlijk al het werk uit handen neemt. Ze hoeven dus zelf geen Bitcoin te kopen (dat doet het fonds) en ook over de beveiliging en opslag hoeven ze zich geen zorgen te maken.

In dit soort fondsen wordt doorgaans enorm veel geïnvesteerd, simpelweg omdat het een bekend en vertrouwd fenomeen is. Als er een Bitcoin ETF komt is dat een enorm gunstige ontwikkeling voor de prijs van BTC.

Lightning Network – eind 2017 en begin 2018 was het Bitcoin netwerk compleet dichtgeslibt. Het was zeer kostbaar en tijdrovend om Bitcoin te versturen. Een transactie kon eind 2017 zelfs zo’n 50 dollar aan kosten met zich meebrengen!

Inmiddels zijn er diverse schalingsoplossingen geïmplementeerd die er voor hebben gezorgd dat de transactiekosten scherp zijn gedaald. Een gemiddelde transactie kost momenteel zon 40 cent.

De implementatie van het Lightning Network gaat ervoor zorgen dat de transactiekosten zelfs nog veel lager kunnen gaan worden, denk bijvoorbeeld aan fracties van een cent per transactie. Dit brengt met zich mee dat Bitcoin zich ook als betaalmiddel kan gaan ontwikkelen en dat de praktische toepassing van de grootste cryptomunt wederom kan toenemen.

Naamsbekendheid – zeg je crypto, dan zeg je Bitcoin. De grootste cryptomunt is met grote afstand de meest bekende speler op de markt. Kijk je naar de mainstream media dan schatten wij in dat Bitcoin >90% van alle aandacht krijgt. Iedereen houdt Bitcoin in de gaten en Bitcoin bepaalt in grote mate de koers van de gehele markt.

Dit geeft BTC gewicht en het zorgt ervoor dat de cryptomunt niet in de vergetelheid zal raken, een lot dat vele altcoins ten dele is gevallen.

Praktische informatie:

Ons artikel over wat Bitcoin precies is en hoe het werkt vind je hier

De Redditcommunity van Bitcoin vind je hier

Actuele prijs van Bitcoin (BTC) op coinmarketcap

We willen nogmaals aangeven dat je in deze post slechts onze mening vindt en deze content mag op geen enkele manier geïnterpreteerd worden als een aanmoediging om te investeren in deze cryptomunten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht