Gaat ook Tron verhuizen naar Malta?

In navolging van Binance overweegt ook Tron te verhuizen naar Malta. Afgelopen week maakte Binance bekend te gaan verhuizen naar het Europese eiland en nu geeft ook de oprichter van de Tron Foundation op Twitter aan dat Tron (TRX) op korte termijn gaat uitbreiden naar Europa.

Afgelopen vrijdag kwam de CEO van Binance naar buiten met het nieuws dat zijn handelsplatform gaat verhuizen naar Malta. Dit werd waarschijnlijk mede gedaan omdat het ondernemers klimaat op Malta erg gunstig is voor buitenlanders en ook omdat er in Azië, waar Binance vandaan komt, te veel onzekerheid is wat betreft regulering en eventuele sancties van overheden. Zo werd Binance op de vingers getikt door de Japanse FSA.

Malta wil een eiland worden dat openstaat voor blockchain investeerders en blockchain gerelateerde bedrijven. Daarom geeft Justin Sun, de oprichter van TRX dus aan dat ook zijn Tronix project naar Europa gaat verhuizen.

In welke hoedanigheid dat gebeurt is niet helemaal duidelijk. Vanuit bovenstaande tweet zou je kunnen aannemen dat Sun slechts bedoeld dat de exchange Binance verhuist naar Europa en dat Tron in die zin dus ook verhuist. Later komt Sun echter met een andere tweet waarin hij zegt dat hij serieus overweegt om te gaan opereren vanaf Malta.

Waarschijnlijk gaat het hierbij dus om het verhuizen van kantoren of het uitbreiden met een nieuwe kantoorlocatie in Europa.

De CEO van Binance springt ook meteen even bij en hij verwelkomt Sun dan ook op de ‘party’. Of het ook daadwerkelijk een party gaat zijn op Malta dat gaan we afwachten. Feit is wel dat er nu meerdere grote spelers geïnteresseerd zijn in het ondernemersklimaat dat Malta aanbiedt en dus helemaal als het aankomt op crypto en blockchain bedrijven.

Overigens staat Tron aan de vooravond van een belangrijke ontwikkeling als het aankomt op de voortgang van het project. Vanaf aanstaande zaterdag gaat namelijk het testnet live wat een belangrijke stap is in de ontwikkeling van Tron als zelfstandig platform.

Mocht je overigens wat meer informatie willen hebben over wat Tron (Tronix) precies is en wat de gedachte achter het project is, dan kunnen we je dit aparte artikel daarover van harte aanraden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht