Wat is Tron (TRX) en hoe werkt Tron?

Tron (TRX) is een cryptovaluta die zich focust op het decentraliseren van de entertainment industrie en helpt hierbij vooral de makers van online content. Hoe Tron werkt en waar je Tron (TRX) koopt? Dat leggen we je uit in deze post.

Wat is Tron (TRX)?

Tron focust zich als gezegd op de entertainment industrie en heeft als doel de ‘middle man’ tussen contentmakers en contentconsumenten weghalen. Dit willen ze doen door platformen te generen waarop de maker van de content ook echt de eigenaar ervan is. Dit klinkt misschien logisch, maar dit is nu meestal niet het geval. Denk bijvoorbeeld aan YouTube, hier worden dikwijls contentmakers om onduidelijke redenen niet uitbetaald hetgeen ze eraan herinnert dat YouTube bepaalt wat er met hun content gebeurd.

Daarnaast moet over alle verdiensten een percentage worden afgedragen aan de eigenaar van het platform, oftewel YouTube. Uiteraard focust Tron zich niet alleen op video-diensten maar wil het bijvoorbeeld ook concurreren met de Apple App store of de Google Play store. Op deze mobiele platformen maken Google en Apple gigantische winst, terwijl ze zelf geen content maken maar er dus wel de baas over zijn. Mocht Tron erin slagen haar ambities te realiseren, dan zou de winst die gemaakt wordt met content veel meer richting de makers ervan vloeien.

De oprichter van Tron is Justin Sun, een redelijk markant persoon, die zeker het volgen op Twitter waard is.

Tronix

TRON’s currency is Tronix (TRX). Er zijn er hier 100 miljoen van gepremined, dat wil zeggen dat alle coins die er ooit zullen verschijnen er nu al zijn. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij Bitcoin, waar er moet worden gemined. Het idee achter TRX is dat het een universeel betaalmiddel wordt voor allerlei soorten digitale entertainment content. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van een film, een premium abonnement op een social media dienst of game gerelateerde content zoals bijvoorbeeld FIFA punten.

Praktische informatie over Tron

-Actuele koers van Tron (TRX) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Tron-

-Het Twitteraccount van Tron-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Tron-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht