Wat is Monero (XMR) en hoe werkt Monero?

Monero (XMR) is een privacy coin. Een digitaal betaalmiddel dat zich focust op het voltrekken van transacties in volledige anonimiteit. Wat Monero precies is, hoe het werkt en waar je Monero (XMR) koopt dat lees je in dit artikel.

Wat is Monero?

Monero is dus een privacy coin en hierin is het zeker niet de enige. Wat te denken van bijvoorbeeld Dash, Verge, Zcash of Bytecoin. Er is een grote mate van behoefte aan privacy als het aankomt op online betalingen. Bitcoin schiet hierin absoluut te kort, de blockchain is immers compleet openbaar ook al zijn adressen niet te koppelen aan personen.

Privacy coins zijn in dit gat gesprongen en er zijn diverse redenen aan te wijzen voor waarom mensen graag willen dat hun transacties privé blijven. Een van de belangrijkste hiervan is zakelijk financieel contact met klanten. Een bedrijf wil niet dat zijn transacties inzichtelijk zijn op wat voor manier dan ook.

Monero is een fork, een afscheiding, van Bytecoin en bestaat dus al behoorlijk lang. Het heeft in die tijd een hoge mate van naamsbekendheid opgebouwd. Doordat Monero zo populair is als privacy coin wordt het steeds vaker gebruikt op het Dark Web, een verzamelnaam voor illegale praktijken op internet.

Dit is helaas een imago wat Monero maar lastig van zich af weet te schudden.

Praktische informatie over Monero

-Actuele koers van Monero (XMR) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Monero-

-Het Twitteraccount van Monero-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Monero-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht