Plus 500 Review – Betrouwbaarheid en ervaringen

Traditionelere platformen worden nog wel eens over het hoofd gezien als het aankomt op het aan en verkopen van cryptovaluta. Wij denken echter dat ook de traditionele platformen veel te bieden hebben. Wij zullen in deze Plus 500 review uitleggen waarom wij denken dat ook dit een betrouwbaar en compleet platform is en waarin het zich onderscheid ten opzichte van pure crypto-aanbieders.

Plus 500 is al jaren een betrouwbaar handelsplatform waar je kunt handelen in zogeheten CFD’s (contract for difference). Dit wil zeggen dat je niet echt cryptovaluta in je eigen bezit hebt maar dat je alleen maar speculeert op de prijs ervan. Dit is dus wel een wezenlijk verschil vergeleken met pure crypto-aanbieders waarbij je ook echt crypto in je bezit hebt, zoals bijvoorbeeld Bitvavo of Litebit.

Het voordeel van het niet in het bezit hebben van je eigen valuta is is dat je dus ook geen risico loopt op het verlies ervan. Bij het beheren van je eigen wallet of het laten beheren van je coins op een exchange heb je altijd het risico op eventuele hacks en dat is bij Plus 500 dus veel veiliger.

Open hier gratis een rekening en begin met handelen op Plus 500. Let wel: Uw Vermogen loopt risico. De cryptomarkt is erg grillig, investeer dan ook nooit meer dan je bereid bent te verliezen.

In welke cryptomunten kun je handelen?

De volgende digitale munten kunnen verhandeld worden op het platform.

Bitcoin
Ethereum
Ripple
Litecoin
IOTA
Bitcoin Cash

Voordelen van het handelen in crypto op Plus 500

Een zeer betrouwbaar platform

Het bedrijf bestaat al ruim 10 jaar en heeft in die tijd een goede naam op gebouwd. Het is uiterst belangrijk dat je bij het kiezen van een crypto aanbieder, of het nou gaat om CFD’s of direct bezit, een betrouwbare aanbieder kiest en hier scoort Plus 500 wat ons betreft erg hoog mee.

Geschikt voor beginnende handelaren maar ook voor experts

In principe is het platform heel eenvoudig in gebruik. Het geeft je op een eenvoudige manier alle tools die je nodig hebt om te kunnen handelen en het is hiermee naar onze mening zeker geschikt voor beginnende handelaren. Tegelijkertijd heeft het ook functies die juist voor experts erg interessant zijn.

Veel verschillende type ‘instrumenten’ te verhandelen

Naast crypto kun je op Plus 500 ook handelen in allerlei andere zaken, zoals valuta, aandelen en grondstoffen. Nu is dit voor crypto handelaren wellicht niet meteen interessant maar er zijn mensen die wel degelijk allerlei verschillende zaken willen kunnen verhandelen en zich niet willen beperken tot OF crypto OF traditionelere instrumenten.

Volledig Nederlands

Zowel de website als de mobiele applicatie zijn volledig Nederlands wat toch weer voor een stukje extra gebruiksgemak zorgt.

Plus 500 heeft een uitstekende mobiele applicatie

De applicatie is zowel verkrijgbaar in de Google Play Store als in de Apple App Store, dus zowel iOS als Android gebruikers kunnen gebruik maken van deze mobiele functionaliteit. De app werkt intuitief en is makkelijk en overzichtelijk. Op dit moment zijn er nog maar weinig crypto-aanbieders met een goede mobiele applicatie maar Plus 500 scoort goed op dit vlak.

Gratis uitproberen met een demo-account

Je kunt bij het bedrijf ervoor kiezen om eerst een demo-account te openen. Hiermee kun je handelen zonder risico op verlies van je vermogen. Dit is wat ons betreft zeker een nuttige toevoeging, want het geeft je de kans te wennen aan de software en de handel an sich. Het is altijd goed, ook als je begint met echt geld, om met kleine bedragen te beginnen en te bekijken of het handelen in crypto echt iets voor jou is of juist helemaal niet.

Nadelen van het handelen in crypto op Plus 500

Bij CFD’s ben je niet echt de eigenaar van cryptovaluta, je speculeert puur op de prijs ervan

Wil je dus echt crypto voor langere tijd in je eigen bezit hebben, dan ben je bij dit bedrijf niet op de juiste plaats. Je bent puur aan het speculeren op de prijs van crypto en hebt ze dus niet in je eigen bezit.

Onze conclusie van deze Plus 500 Review

Het grote voordeel van Plus 500 is dat het een bedrijf is met een jarenlange ervaring op het gebied van handel en dat zie je terug in hoe het platform werkt. De mogelijkheid om met een demo-account zonder risico eerst te kunnen proberen hoe het je vergaat is natuurlijk handig en ook is het overall gebruiksgemak van de site en de mobiele app erg goed. Daarnaast bied het je ook de mogelijkheid om te handelen in andere ‘instrumenten’ dan alleen cryptocurrencies, het biedt hiermee een zeer compleet platform.

Uiteraard is het nadeel van van Plus 500 dat je er niet echt eigenaar wordt van cryptovaluta. Wil je dus echt crypto bezitten dan zul je niet naar Plus 500 moeten gaan. Wat het voordeel hier van is, is dat je géen risico loopt op bijvoorbeeld hacks en dat je zelf niet voor je beveiliging en privacy hoeft te zorgen. Sla je je cryptovaluta op een exchange op dan zul je altijd het risico hebben op een hack, hetzelfde geldt voor crypto die je opslaat in je eigen wallet. Verlies je bijvoorbeeld je laptop of telefoon dan zou het kunnen dat je je crypto kwijt bent.

Bij Plus 500 is het wat dat betreft een stukje veiliger om in crypto te handelen. Wij denken dat dit bedrijf met name interessant is voor mensen die al bekend zijn met CFD trading. Ben je dit niet, lees je dan eerst goed in (bijvoorbeeld hier) want het verschilt wel degelijk van bijvoorbeeld handelen op een exchange. Let altijd op: Uw Vermogen loopt risico.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht