Wat is Dash en hoe werkt het?

Dash staat voor Digital Cash en maakt gebruik van een snelle, privacy gerichte blockchain. Wat Dash precies is, hoe het werkt en waar je Dash koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Dash?

Dash wil zich profileren als zijnde digitaal cash. De blockchain die Dash gebruikt is gebaseerd op die van Bitcoin maar heeft zeker enkele belangrijke verschillen, waardoor de coin zich onderscheid. De voornaamste hiervan zijn snelheid, Dash is significant sneller dan Bitcoin, en privacy.

Vooral het privacy aspect is erg belangrijk voor Dash. In tegenstelling tot Bitcoin, waar op de blockchain te zien is vanaf welk BTC adres welk ‘bedrag’ waarheen verstuurd is, is Dash volledig privé. Transacties zijn onmogelijk te linken aan adressen en/of personen. Hierdoor is Dash dus goed te vergelijken met cash, er is immers geen mogelijkheid om te zien van wie cash is of van wie het geweest is.

Naast deze verschillen is Dash ook erg goedkoop, Dash maakt namelijk niet gebruik van miners om transacties te verifiëren maar van zogeheten ‘masternodes’. Dit zijn servers op het Dash netwerk die controleren of betalingen legitiem zijn. Hierdoor zijn de transactiekosten van Dash relatief laag.

Waar kun je Dash kopen?

Dash koop je zeer eenvoudig op Bitvavo. Dit is een Nederlandse aanbieder van cryptovaluta. Het is een betrouwbare aanbieder en je kunt er betalen met iDeal. Zo ruil je dus eenvoudig euro’s om voor Dash. Bitvavo heeft ook een extra beveiligings slag geslagen. Het slaat cryptovaluta namelijk offline op, waardoor het risico op hacks geminimaliseerd wordt.

Wil je handelen in Dash? Dan kun je terecht op Binance. Dit is een speciaal handelsplatform waarop je verschillende soorten digitale valuta kunt verhandelen. Binance heeft een zeer betrouwbare site met een goede, overzichtelijke interface.

Het versturen van cryptovaluta naar Binance heeft wel een paar voeten in de aarde. Een exacte beschrijving van hoe je dit precies moet doen vind je hier.

Praktische informatie over Dash

-Actuele koers van Dash (DASH) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Dash-

-Het Twitteraccount van Dash-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Dash-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *