Wat is Dash en hoe werkt het?

Dash staat voor Digital Cash en maakt gebruik van een snelle, privacy gerichte blockchain. Wat Dash precies is, hoe het werkt en waar je Dash koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Dash?

Dash wil zich profileren als zijnde digitaal cash. De blockchain die Dash gebruikt is gebaseerd op die van Bitcoin maar heeft zeker enkele belangrijke verschillen, waardoor de coin zich onderscheid. De voornaamste hiervan zijn snelheid, Dash is significant sneller dan Bitcoin, en privacy.

Vooral het privacy aspect is erg belangrijk voor Dash. In tegenstelling tot Bitcoin, waar op de blockchain te zien is vanaf welk BTC adres welk ‘bedrag’ waarheen verstuurd is, is Dash volledig privé. Transacties zijn onmogelijk te linken aan adressen en/of personen. Hierdoor is Dash dus goed te vergelijken met cash, er is immers geen mogelijkheid om te zien van wie cash is of van wie het geweest is.

Naast deze verschillen is Dash ook erg goedkoop, Dash maakt namelijk niet gebruik van miners om transacties te verifiëren maar van zogeheten ‘masternodes’. Dit zijn servers op het Dash netwerk die controleren of betalingen legitiem zijn. Hierdoor zijn de transactiekosten van Dash relatief laag.

Praktische informatie over Dash

-Actuele koers van Dash (DASH) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Dash-

-Het Twitteraccount van Dash-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Dash-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht