Wat is Siacoin (SC) en hoe werkt Siacoin?

Siacoin (SC) wil een gedecentraliseerd datacenter netwerk maken dat de grootste, goedkoopste en snelste manier van cloud-opslag moet worden. Wat Siacoin precies is, hoe Siacoin werkt en waar je het koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Siacoin?

Sia wil dus een datacenter netwerk maken. Het concept hierachter is relatief eenvoudig. Iedereen heeft ongebruikte opslag op zijn device staan. Deze opslag kan worden ingezet, zodat andere mensen er gebruik van kunnen maken. De gebruikers betalen vervolgens de eigenaar van de opslag voor het gebruik ervan.

Zo hebben mensen die opslag nodig hebben een goedkope oplossing en hebben mensen met veel ongebruikte opslag een manier om hier geld aan te verdienen. Het prijsverschil is volgens Sia zelf behoorlijk significant. Zo kost 1TB aan opslag via Sia ongeveer $2 per maand, terwijl dit bij bijvoorbeeld Google al 10 dollar is.

De uitwisseling van deze waarde vindt plaats op de Sia blockchain in de vorm van Siacoin (SC). Momenteel is er op deze manier al 4.3PB (PetaBye = 4300TB = 4.300.000GB) aan gedeelde opslag in de cloud. Voor de meest actuele statistieken kun je kijken op de website van Sia.

Wie huiverig is over wie gebruik maakt van jouw opslag en wat er dan precies mee gedaan wordt hoeft zich hier opzich weinig zorgen over te maken. Alle data is versleuteld, waardoor de gebruiker van de opslag niet weet waar de data staat opgeslagen en de gebruiker niet weet wie er gebruik maakt van zijn opslag (en wat er mee gedaan wordt).

Praktische informatie over Siacoin

-Actuele koers van Siacoin (SC) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Siacoin-

-Het Twitteraccount van Siacoin-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Siacoin-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht