Wat is Waltonchain (WTC) en hoe werkt Waltonchain?

Waltonchain (WTC) is een blockchain project dat zich focust op logistieke doeleinden. Wat Waltonchain precies is, hoe Waltonchain werkt en waar je Waltonchain (WTC) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Waltonchain?

Walton is een afkorting van ‘Wisdom Alters Label, Trade, Organization and Network’ en Waltonchain is op zijn beurt weer vernoemd naar Charlie Walton, de uitvinder van de RFID technologie. Dit alles geeft alvast inzicht in wat Waltonchain is, namelijk een blockchain project dat met behulp van RFID technologie allerlei logistieke problemen oplost. Het is hiermee een concurrent van het wellicht beter bekende VeChain.

RFID techniek zorgt er voor dat er op afstand informatie kan worden opgeslagen of uitgelezen vanuit RFID tags die op objecten zitten. Door deze tags te koppelen aan de blockchain kunnen logistieke processen worden geoptimaliseerd.

Denk bijvoorbeeld aan:

Tegengaan van namaakproducten. Alles wordt tegenwoordig nagemaakt. Door middel van blockchain integratie kan worden ingezien of een Ray-Ban zonnebril daadwerkelijk van Ray-Ban is of niet. Je kunt immers precies zien waar het product gemaakt is.

Tracken van informatie over een product tijdens het logistieke proces. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur van een product of een locatie. Zo kan iedereen ten alle tijde zien wat de status van een product is dat onderweg is. Dit heeft grote voordelen voor logistieke managers.

Uitlezen van product informatie door de klant. Door middel van een applicatie kan een klant bijvoorbeeld inzien waar zijn dure tas vandaan komt en welk materiaal er is gebruikt.

Praktische informatie over Waltonchain

-Actuele koers van Waltonchain (WTC) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Waltonchain-

-Het Twitteraccount van Waltonchain-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Waltonchain-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht