Wat is Waltonchain (WTC) en hoe werkt Waltonchain?

Waltonchain (WTC) is een blockchain project dat zich focust op logistieke doeleinden. Wat Waltonchain precies is, hoe Waltonchain werkt en waar je Waltonchain (WTC) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Waltonchain?

Walton is een afkorting van ‘Wisdom Alters Label, Trade, Organization and Network’ en Waltonchain is op zijn beurt weer vernoemd naar Charlie Walton, de uitvinder van de RFID technologie. Dit alles geeft alvast inzicht in wat Waltonchain is, namelijk een blockchain project dat met behulp van RFID technologie allerlei logistieke problemen oplost. Het is hiermee een concurrent van het wellicht beter bekende VeChain.

RFID techniek zorgt er voor dat er op afstand informatie kan worden opgeslagen of uitgelezen vanuit RFID tags die op objecten zitten. Door deze tags te koppelen aan de blockchain kunnen logistieke processen worden geoptimaliseerd.

Denk bijvoorbeeld aan:

Tegengaan van namaakproducten. Alles wordt tegenwoordig nagemaakt. Door middel van blockchain integratie kan worden ingezien of een Ray-Ban zonnebril daadwerkelijk van Ray-Ban is of niet. Je kunt immers precies zien waar het product gemaakt is.

Tracken van informatie over een product tijdens het logistieke proces. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur van een product of een locatie. Zo kan iedereen ten alle tijde zien wat de status van een product is dat onderweg is. Dit heeft grote voordelen voor logistieke managers.

Uitlezen van product informatie door de klant. Door middel van een applicatie kan een klant bijvoorbeeld inzien waar zijn dure tas vandaan komt en welk materiaal er is gebruikt.

Waar kun je Waltonchain (WTC) kopen?

Waltonchain is sinds kort te verkrijgen op de Nederlandse website Bitvavo. Hier kun je gemakkelijk met euro’s WTC kopen, via iDeal. Het is een betrouwbare site met een groot aanbod.

Wil je de allerscherpste prijs en wil je ook gaan handelen in Waltonchain? Dan kun je het beste naar een exchange gaan. Op Binancevind je vrijwel alle bekende cryptomunten. Op deze exchange (handelsplatform) vind je bijna alle cryptomunten. Het nadeel aan Binance is dat je er niet met euro’s terecht kunt. Je zult dus altijd eerst cryptovaluta naar Binance moeten sturen.

Via Coinbase koop je snel en gemakkelijk cryptovaluta met euro’s. Je kunt hier bijvoorbeeld BTC of ETH kopen en deze doorsturen naar Binance. Op Binance ruil je ze vervolgens makkelijk om voor Waltonchain (WTC).

Snelste manier om met euro’s WTC te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

Praktische informatie over Waltonchain

-Actuele koers van Waltonchain (WTC) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Waltonchain-

-Het Twitteraccount van Waltonchain-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Waltonchain-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *