Alles wat je moet weten over de VeChain rebrand naar VeChain Thor

VeChain gaat rebranden, oftewel zijn naam veranderen. De nieuwe naam van VeChain wordt VeChain Thor, genoemd naar de Noorse God Thor. Dit hele rebranding proces wordt door VeChain de ‘Apotheosis’ genoemd. Het blijft echter niet alleen beperkt tot een naamswijziging, eigenlijk gaat het hele project behoorlijk ingrijpende wijzigingen ondergaan. Wij leggen je in dit artikel precies uit wat er gaat gebeuren tijdens de de VeChain rebrand en wat de implicaties voor de eigenaars van VEN/VET zijn.

update: inmiddels heeft het evenement plaatsgevonden. Bekijk hier wat er aangekondigd is.

Wat is VeChain en hoe werkt Vechain?

Allereerst willen we je voor de context heel graag wijzen op ons artikel dat uitlegt wat VeChain precies is en hoe het werkt.

Wanneer gaat de rebrand officieel plaats vinden?

De rebrand gaat plaatsvinden op 26 februari in Singapore. Wat er precies op het programma staat en wat het programma precies is, dat is vooralsnog niet bekend. Wij zullen deze post updaten in het geval hier meer over bekend wordt gemaakt vanuit het VeChain team.

Wat gaat er allemaal veranderen?

De rebrand beperkt zich niet alleen tot een nieuwe naam, nieuwe tokens en een nieuwe website. Zoals bekend is VeChain een project dat zich focust op de logistieke en zakelijke sector. VeChain is vooral bekend van zijn RFID chip waarmee het producten in de logistieke keten op de blockchain kan zetten, dit heeft als groot voordeel dat iedereen op elk moment in kan zien waar een product vandaan komt en of het product authentiek is.

Met VeChain Thor komt er een ‘enterprise dApp platform’ bij, vergelijkbaar met Ethereum. Hierdoor kan VeChain Thor bedrijven een soort ‘holistische blockchain service’ aanbieden. Aan de ene kant met hun logistieke producten en aan de andere kant met hun gedecentraliseerde applicaties.

De eerste applicatie is inmiddels al aangekondigd en heet VeVID oftewel VeChain Verified ID.

VEN/VET token swap

De tokens van VeChain zijn tot nu toe VEN. Na het rebranding evenement worden ook deze hernoemd. VEN wordt VET. Vooralsnog kun je VEN alleen opslaan in een MEW (My Ether Wallet), aangezien het een ERC20 token is. VeChain Thor gaat ervoor zorgen dat je je VEN moet omruilen voor VET. Als je je coins op een exchange hebt staan word dit voor je geregeld.

Zo niet dan moet je de coins omruilen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, dat gaat het VeChain Thor team op een gepaste tijd uitleggen. Doorgaans wordt hier wel heel ruim de tijd voor genomen. Zo geeft Icon (ICX) haar token bezitters een half jaar de tijd om om te ruilen.

Thor Power

Een van de belangrijkste nieuwigheden van de VeChain rebrand is de introductie van Thor Power. Naast de verandering van VEN naar VET komt er met de nieuwe naam ook een geheel nieuwe valuta in het VeChain eco-systeem, namelijk Thor Power. Daar waar VET het betaalmiddel is, staat Thor voor de gebruikskosten van de VeChain blockchain. Dit is te vergelijken met NEO en GAS.

Hoe meer VET iemand in zijn bezit heeft hoe meer prioriteit hij heeft op de VeChain Thor blockchain.

Firstly, VET represents the right and privilege to occupy and use the public Blockchain resources of VeChain Thor. Whoever holds more VET means the holder inherits more rights and higher priority to use VeChain Thor Blockchain that will be linked to THOR POWER”

vechain rebrand thor power

Thor Power staat voor de gebruikskosten van de VeChain blockchain

Thor Power verdienen met VET

Mensen die VET in hun bezit hebben kunnen hiermee Thor Power verdienen. Wij hebben in een apart artikel uitgelegd wat je hiervoor moet doen en hoeveel Thor Power je kunt verdienen met je VET.

Share

3 Comments

 1. Gerard Reply

  Hoezo: “Zo geeft Icon (ICX) haar token bezitters een half jaar de tijd om om te ruilen.”
  Kan hier verder niets over vinden. Token swap bij ICX? Geweest of toekomst?

  1. admin Post author Reply

   Hoi Gerard,

   Icon heeft haar mainnet (blockchain) eind vorige maand gereleased. Hierdoor gaat het van een ERC20 token (ethereum) naar een eigen ICX token. Tokens moeten dus worden omgeruild maar dit gaat pas gebeuren nadat de officiële wallet is uitgebracht. Gaat nog wel even duren.

   https://medium.com/helloiconworld/icon-mainnet-1-0-launched-d54b9132017e

   Q: How do I swap ERC20 Tokens for native ICX? Do I have to leave them in my wallet or move them to exchanges?

   A: A detailed Token Swap instruction will be published after the ICONex release. The swap will be open for a few months, considering the time for users to prepare for subsequent steps required. You will be able to trade both ERC20 tokens and ICX during the migration period. Also, we are coordinating with exchanges and third parties to ensure a smooth process.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht