Hoe Binance omgaat met de VeChain VEN/VET Tokenswap

Vanaf morgen gaat bij een van ‘s-werelds grootste exchanges, Binance, het VeChain tokenswap proces van start. Het leek ons een goed idee om dit proces nog even onder de loep te nemen en uiteen te zetten. Op zeer korte termijn bestaat het gangbare VEN namelijk niet meer en gaan we te maken krijgen met VET coins.

Wat gaat er ook alweer gebeuren?

Eind juni is VeChain’s eigen blockchain, genaamd de VeChainThor Blockchain, live gegaan. Voorheen was VeChain (VEN) nog steeds een ERC20-token, oftewel het maakte gebruik van de Ethereum blockchain. De eigen VeChainThor blockchain maakt gebruik van VET coins en dus gaan de oude VEN tokens uit de roulatie worden gehaald.

In de VeChain wallet die sinds korte tijd uit is, kun je op termijn ook de oude tokens omruilen voor de nieuwe VET coins maar is het eigenlijk het makkelijkste (en vooralsnog ook snelste) om dit door een exchange te laten doen.

Overigens gaat 1 VEN je 100 VET opleveren. Vechain’s motivatie hiervoor vind je in onderstaande tweet. Het is de verwachting dat er op de nieuwe blockchain dusdanig kleine bedragen aan VET worden getransfereerd dat het niet praktisch meer gaat zijn. Daarom wordt dus elke VEN 100 VET waard.

Hoe gaat Binance dit faciliteren?

We focussen ons in deze post even op Binance, omdat dit naar alle waarschijnlijkheid de populairste exchange is en ook omdat dit onze favoriete exchange is. Binance heeft een post gedeeld waarin ze precies aangeven hoe ze de tokenswap gaan aanvliegen.

Ten eerste wordt vanaf 22-7-2018 00:00 UTC (02.00 NL tijd) het ontvangen (deposits) en versturen (withdrawals) van VEN stil gelegd.

Vervolgens wordt vanaf 23-7-2018 04:00 UTC (06.00 NL tijd) de handel in VEN stil gelegd.

Als laatste wordt vanaf 25-7-2018 04:00 UTC (06:00 NL tijd) de handel in de nieuwe VET coins geopend. Op dat moment is het aantal VEN dat op de exchange stond op 22-7-2018 00.00 UTC omgeruild voor VET (*100).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht