VeChain gaat samenwerken met LogSafer

Vandaag is op Twitter te lezen dat VeChain, via haar partner DNV GL, gaat samenwerken met LogSafer. Dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met logistieke oplossingen voor import en export naar China. Denk hierbij aan verzekeringen en eventuele schadevergoedingen.

Hierbij gaat LogSafer gebruik maken van de VeChain THOR blockchain. Een samenwerking die op het lijf geschreven staat van VeChain denken wij zo. VeChain ontwikkeld namelijk onder andere RFID-chips die gekoppeld zijn aan de blockchain. Dit heeft voor logistieke doeleinden zeer veel toepassingen. Zo kan LogSafer bijvoorbeeld op een waterdichte manier inzien waar pakketten zich bevinden, waar ze vandaan komen of wat de bestemming is.

Maar de technologie van VeChain gaat nog een stapje verder. De chips die het bedrijf produceert kunnen bijvoorbeeld ook de locatie zien van een pakket of product en ook zijn zaken als temperatuur of luchtdruk hiermee inzichtelijk. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om pijnpunten te herkennen en hierop in te spelen.

Wij zouden ons voor kunnen stellen dat een bedrijf als LogSafer bijvoorbeeld makkelijker bepaalde bedrijven aansprakelijk kan stellen voor schade of verlies. Het bedrijf heeft in een persverklaring op haar website (zie hier de Google Translated versie) uitgebreid verteld wat de bedoeling van de samenwerking gaat zijn.

Op Twitter werd vanmorgen al even gesproken over het ondertekenen van een samenwerkingsverband. Zo werd onder andere de CFO en een van de hoogste bazen van DNV GL ingevlogen om bij deze ‘teken ceremonie’ aanwezig te kunnen zijn.

VeChain is een cryptoproject dat erg populair is en een grote potentie heeft. De laatste tijd regent het berichten over nieuwe partners en samenwerkingsverbanden en de technologie van het project lijkt dit jaar echt toegepast te gaan worden door grote bedrijven. Vorige week nog werd gemeld dat de Italiaanse wijnsector, via MyStory, gebruik gaat maken van VeChain. Ook dit werd mede mogelijk gemaakt door DNV GL.

Over de samenwerking met BMW zijn nog weinig details bekend, zodra hier meer over bekend is zullen we er uiteraard over berichten.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals VET?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *