VeChain gaat samenwerken met Sentinel Chain

VeChain, het blockchainproject dat de laatste weken flink aan de weg timmert als het aankomt op samenwerkingsverbanden, heeft nu een nieuwe speler hieraan toegevoegd: Sentinel Chain. Nadat in de laatste weken al in het nieuws kwam dat VeChain samen gaat werken met PwC en DNV GL is het nu dus de beurt aan Sentinel Chain.

Sentinel Chain is eveneens een blockchainproject en wel één met een zeer interessante insteek. Het wil namelijk ervoor zorgen dat boeren hun vee kunnen gebruiken als activa, waardoor ze het bijvoorbeeld kunnen gebruiken als onderpand voor een lening of andere financiële dienstverlening. Een koe, schaap of kip heeft namelijk geen waarde voor een bank. Het wordt niet gezien als een zogeheten asset van een bedrijf. Sentinel Chain wil met hun blockchain ervoor zorgen dat vee waarde krijgt, en dat vast staat van wie een koe of schaap is, zodat de eigenaar ervan de waarde van dit dier kan gebruiken voor zijn bedrijf.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=101&v=uGWUtP_cl-4

VeChain

Dit is uiteraard uitermate geschikt voor een samenwerkingsverband met VeChain. Die laatste is immers als bezig met zijn Vechain Smart Chip. Dit is een soort NFC chip die ervoor zorgt dat een product (of in dit geval een dier) aan de blockchain wordt gelinkt. Hierdoor kan dus perfect worden ingezien wat bijvoorbeeld de waarde is, de herkomst, wie de eigenaar is, wat de leeftijd is enzovoorts. Dit is ook meteen een interessant voorbeeld van hoe de blockchain van VeChain zal kunnen samenwerken met andere blockchains.

De waarde van VEN, de valuta achter het VeChain project, schoot door deze ontwikkelingen flink omhoog. Ondanks de matige trend van de cryptomarkt als geheel blijft VEN toch behoorlijk stabiel. Voor de meest actuele koers check je natuurlijk Coinmarketcap.

Share

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht