VeChain stijgt met ruim 30%, rest van de markt stabiliseert

VeChain is de dag uitermate goed begonnen. De waardering van VET, de cryptocoin die hoort bij het Chinese blockchainproject, spoot omstreeks 9 uur ‘s-ochtends ineens omhoog. 1 VET is momenteel zo’n 30% meer waard vergeleken met 24 uur geleden.

Waarom stijgt VeChain?

De stijging is redelijk opmerkelijk te noemen. Sterker nog; deze is tamelijk bizar. In de meeste gevallen gaat een dergelijke explosieve stijging gepaard met een positief nieuwsbericht. Vaak gaat het hierbij om de listing op een exchange, een partnership of nieuwe softwarematige innovatie.

Dit is echter geen van allen het geval. Dit zou erop kunnen duiden dat de prijs gemanipuleerd wordt, het handelsvolume is namelijk relatief laag. Dit gebrek aan liquiditeit wil zeggen dat het voor grote spelers relatief makkelijk is om de prijs te beïnvloeden door grote hoeveelheden VET te kopen of juist te verkopen.

Het zou echter ook kunnen dat VET simpelweg ondergewaardeerd is. Het is al tijden een van onze favoriete blockchainprojecten en VeChain heeft het erg zwaar gehad de laatste weken waardoor de prijs enorm is gedaald. Wellicht hebben investeerders en handelaren nu ingezien dat de bodem is bereikt en dus kan er in een keer sprake zijn van een flinke ‘pump’.

vechain stijging dollar

In de uur-grafiek is duidelijk de enorme pump te zien

Rest van de markt stabiliseert

De rest van de markt bevindt zich momenteel in een enigszins stabiele fase. Zo schommelt Bitcoin tussen de 6200-6500 dollar en blijft ook het dominantie percentage van de grootste cryptomunt stabiel rond de 53% staan.

Andere coins zijn na het bloedbad van de afgelopen dagen in ieder geval, over het algemeen, niet nog verder afgezakt. Het wachten is nu op de volgende beweging: gaan we nog een keer naar beneden? Of is de bodem bereikt en kunnen we nu weer omhoog gaan kijken? We blijven het in de gaten houden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht