VeChain zet exclusieve sneakers op de blockchain

Het alom bekende VeChain heeft op een evenement in Singapore laten zien waartoe het in staat is. Op het evenement werden 20 sneakers verkocht van een bekende ontwerper genaamd SBTG (staat voor Sabotage) uit Singapore. Dit alles is te lezen in een blogpost van het Chinese blockchainbedrijf.

SBTG heeft onder andere sneakers ontworpen voor wereldsterren als Kobe Bryant. Nu heeft VeChain haar technologie geimplementeerd in de schoenen. Dit betekent dat gebruikers de originaliteit en de oorsprong van de schoenen kunnen laten uitlezen door een chip te scannen.

Nu is dit opzich zelf natuurlijk niet zo heel interessant, immers mag je er vanuit gaan dat de schoenen echt zijn als je ze op een evenement koopt waar de ontwerper zelf bijstaat. Echter geeft het wel nieuwe ‘exposure’ aan VeChain. SBTG is een grote naam in de sneakerwereld en dus zal VeChain weer wat bekender worden.

Het geeft ook bestaande schoenenfabrikanten een inkijkje in wat VeChain voor ze zou kunnen betekenen. Er zijn nu eenmaal veel imitatie-schoenen in omloop die precies lijken op bijvoorbeeld een Vans Era of een Converse All Star maar toch niet gemaakt zijn door Vans of Converse. Voor consumenten kan dit soms misleidend zijn en VeChain kan dus een wezenlijke bijdrage leveren aan het inzichtelijk maken van de echtheid van een product.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht