Wat is VeChain (VEN/VET) en hoe werkt VeChain?

Vechain (VEN/VET) is een buitengewoon interessant blockchain project. Wat VeChain precies is, hoe het werkt en waar je VeChain koopt? Dat leggen we je uit in deze post.

Wat is VeChain (VEN/VET)?

VeChain ontwikkelt een blockchain met allerlei logistieke doeleinden. De voornaamste daarvan is de authenticiteit van (voornamelijk) luxueuze producten bevestigen en daarnaast het geven van allerlei achtergrond informatie over het product.

Dit doet het met behulp van de Vechain Smart Chip, een soort NFC chip in het product dat je koopt. Denk bijvoorbeeld aan nep Ray-Ban zonnebrillen, het is vaak bijzonder lastig te zien of dit een echte of een namaak is als je geen expert bent. Met VeChain zou je de bril als het ware kunnen scannen en meteen kunnen zien of deze echt van Ray-Ban afkomstig of niet.

En niet alleen zou je de authenticiteit kunnen bevestigen maar bijvoorbeeld ook de maker, het materiaal, de herkomst van die materialen of de leeftijd van het product.

Nep-producten zijn natuurlijk van alle tijden. Als VeChain erin slaagt er daadwerkelijk voor te zorgen dat een consument kan zien of een product authentiek is of niet, dan is dit een zeer interessant project. VeChain is al diverse samenwerkingsverbanden met luxe merken aangegaan en de CEO van VeChain, Sunny Lu, is de voormalig CIO van Louis Vuitton in China.

De authenticiteit van producten bevestigen is niet het enige. Zo kan VeChain bijvoorbeeld ook producten een ID geven. Zo kan bijvoorbeeld een auto geïdentificeerd worden aan de hand van dit ID, dit digitale profiel bevat vervolgens alle data over de auto. Van wanneer er voor het laatst aan gesleuteld is tot hoeveel kilometer er mee gereden is. Deze informatie kan vervolgens ook weer op een eenvoudige manier worden doorgespeeld naar instanties als een verzekering.

Re-branding

VeChain gaat zijn naam spoedig veranderen in Vechain Thor. Dit gaat gebeuren op een speciaal ‘rebranding event’ in Singapore op 26 februari 2018. De naamswijziging zou eigenlijk al midden januari voltooid moeten zijn, maar dit heeft enige vertraging opgelopen. Dit is allemaal te lezen in het statement dat in de tweet hieronder wordt gedeeld.

Op het moment dat het rebranding proces (dat ze zelf ‘Apotheosis’ noemen) voltooid is zal VeChair Thor worden afgekort tot VET. In een post op medium.com legt het VeChain team zelf uit waarom hier voor gekozen is en wat voor implicaties de nieuwe naam met zich mee zal brengen. Wij hebben in aparte posts uitgelegd wat er allemaal gaat veranderen en hoe je Thor Power kunt verdienen met de VET die je bezit.

Samenwerkingsverbanden van VeChain

VeChain kondigt doorlopend samenwerkingsverbanden aan. Dit doet het meestal op haar eigen Twitter account. Zo kwam onlangs in het nieuws dat er gaat worden samengewerkt met: Pricewaterhousecoopers en DNV GL. Beide zijn gigantische bedrijven met een miljarden omzet en duizenden klanten. De blockchain oplossing kan voor dit soort bedrijven uitermate geschikt zijn.

Waar kun je VeChain (VEN/VET) kopen?

VeChain (VEN/VET) is onder andere te koop op Binance. Dit is een exchange waarop je, de naam zegt het al, verschillende cryptovaluta kunt uitwisselen. Binance is een betrouwbare site en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Het aanmeldproces is wel redelijk tijdrovend. De snelste manier om cryptovaluta op Binance te krijgen is jezelf aan te melden bij Coinbase. Bij Coinbase koop je heel snel Ether of Litecoin, die je vervolgens makkelijk naar Binance kunt sturen, zodat je het om kan wisselen voor VeChain of (bijna) welke andere cryptovaluta dan ook. Je kunt dit natuurlijk ook met Bitcoin doen, maar dat is tegenwoordig (helaas) vrij prijzig.

Praktische informatie over VeChain

-Actuele koers van VeChain (XVG) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van VeChain-

-Het Twitteraccount van VeChain-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over VeChain-

De makkelijkste manier om aan VeChain (VEN) te komen

VeChain is sinds kort te verkrijgen op de Nederlandse website Bitvavo. Hier koop je makkelijk en snel (via iDeal) VeChain.

[one-half-first]

Snelste manier om met euro’s VEN/VET te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

[/one-half-first]
[one-half]

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

[/one-half]

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

3 gedachten over “Wat is VeChain (VEN/VET) en hoe werkt VeChain?

 • 20 januari 2018 om 22:01
  Permalink

  Hi,

  Goed artikel. Ik heb investeringen staan in VEN, via Binance. Wordt dit automatisch omgezet naar VET of dien ik hier zelf iets aan te veranderen, zodat niets verloren gaat?

  Beantwoorden
  • 16 februari 2018 om 10:34
   Permalink

   dat staat toch echt in dat “goede artikel” vermeld…. 🙂
   Je hoeft op Binance niets te doen, dit wordt voor je omgezet.

   Beantwoorden
 • 16 februari 2018 om 11:41
  Permalink

  Allemaal aziaten bij elkaar (centralized) en je moet minimaal 10.000 tokens hebben als delegate voter… wat een smeerlapperij

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *