Wat is Verge (XVG) en hoe werkt Verge?

Verge (XVG) is een project dat zich focust op (de optie tot) transacties in volledige privacy. Wat Verge precies is, wat je er mee kunt en hoe je er aan komt? Dat lees je in deze post.

Wat is Verge (XVG)?

De cryptovaluta Verge richt zich op privacy. Verge onderscheid zich van andere zogeheten ‘privacy-coins’ door zijn Wraith Protocol. Dit protocol is inmiddels gereleased (iets wat nogal wat voeten in de aarde had). Het Wraith Protocol zorgt ervoor dat de gebruiker kan kiezen of een transactie in normale modus of in een soort incognitomodus verstuurd moet worden. Dit is iets wat tot nu toe nog geen enkele andere cryptovaluta biedt. Er zijn uiteraard crypto’s die je een normale transactie laten versturen en ook privacy crypto’s die volledige privacy aanbieden.

Maar geen enkele cryptocoin bied je de keuze tussen de 2 opties op dezelfde blockchain. Het Wraith Protocol heeft dus een zeer praktische functie. Er zijn namelijk zat voorbeelden te bedenken van situaties waarin je niet wil dat alle informatie ‘openbaar’ op de blockchain staat. Wat dacht je bijvoorbeeld van bedrijven of mensen met een groot vermogen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht