14 juli 2020

De partner van Verge (XVG) wordt op 16 april aangekondigd

De privacy coin Verge heeft de benodigde donaties voor het sluiten van een deal met een grote partner bij elkaar. Afgelopen week vroeg Verge de community om liefst 75 miljoen XVG om zo een partner over de streep te kunnen trekken. Wonderwel is dit gelukt maar zoals zo vaak is de communicatie van het Verge team niet bepaald sterk en komt het geheel ook deze keer weer wat onbetrouwbaar over. De nieuwe samenwerking wordt namelijk niet zoals beloofd op 26 maart bekend gemaakt maar pas op 16 april.

Waarom werd er om donaties gevraagd?

Kort samengevat kwam het erop neer dat er 75 miljoen XVG vanuit de community verzameld moest worden zodat daarmee een grote speler die zich wil binden aan Verge een marketing campagne op zou kunnen zetten. Volgens Verge gaat het hierbij om de grootste samenwerking in de cryptowereld en dat maakt het allemaal des te vreemder.

Tegen de verwachting in (misschien ook wel van het Verge team) werd de 75 miljoen XVG op tijd verzameld maar de gang van zaken was in navolging van deze prestatie, zoals we van Verge eigenlijk gewend zijn, behoorlijk amateuristisch.

Vreemde gang van zaken

Op de 26e werd namelijk niet de naam van de partner bekend gemaakt maar werd er gemeld dat de volgende morgen meer nieuws naar buiten zou komen over de samenwerking.

Vandaag (de 27e) komt echter een filmpje naar buiten waarin de main developer van het Verge project uitlegt dat de partner op 16 april bekend wordt gemaakt. In de tweet waarin de donatie-actie werd aangekondigd staat echter:

“If our goal is met, we will be releasing the name of the company Monday March 26th, 2018”

Daar komt nog bij dat het betreffende filmpje gisteren al even online stond (maar er daarna snel weer wat afgehaald). Een exacte reden voor het uitstel wordt niet gegeven maar het schijnt iets te maken te hebben met een geheimhoudingsovereenkomst die niet voorzien was.

In een comment op YouTube geeft het Verge team het volgende aan:

“There were unforeseeable changes only after crowdfunding was completed. As per NDA, there are limitations to what we can and can’t decide. As of now, we’re informed to announce on the 16th to coincide with other marketing efforts they have planned for this. Stay with us.”

Verge blijft moeite hebben met heldere communicatie en afspraken nakomen

Al met al kunnen we toch wel stellen dat het allemaal zoals gezegd wederom erg amateuristisch overkomt. In de normale wereld zouden bedrijven nooit wegkomen met dit soort gekkigheid maar in de crypto wereld is iedereen op zoek naar een manier om rijk te worden zonder er iets voor te doen en dus worden dit soort opmerkelijke praktijken gedoogd.

Wij hebben Verge in onze Top Altcoins voor 2018 lijst gezet. We zien dus wel degelijk de potentie van het project in. Maar zoals we ook in die post al aangaven, lijkt het er niet op dat Verge geleid wordt door de meest heldere geesten als het aankomt op marketing en dat zit wat ons betreft de ontwikkeling op de lange termijn in de weg.

Share

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht