Privacycoin Verge (alweer) slachtoffer van een aanval op het netwerk

Het was even rustig rondom de controversiële coin Verge (XVG). De cryptovaluta, die zich focust op privacy middels haar bekende Wraith Protocol, is al tijden op zijn zachtst gezegd een nogal polariserend verhaal. Nu wordt er weer een nieuw hoofdstuk aan het verhaal toegevoegd: Verge is namelijk voor de 2e keer in relatief korte tijd slachtoffer geworden van een 51% aanval.

Wat is er aan de hand?

Globaal gezien komt het erop neer dat iemand via deze aanval meer dan de helft van de rekenkracht van het netwerk in handen heeft gekregen. Een zogeheten 51% attack is een bekende manier van het als het ware overnemen van de blockchain. In dit geval werd het mogelijk om hierdoor alle block rewards (de beloning in XVG die miners opstrijken) toe te wijzen aan 1 miner.

Vooralsnog is er op deze manier al 35 miljoen XVG buitgemaakt wat met de huidige marktwaarde overeenkomt met zo’n 1.5 miljoen dollar.

Vergelijkbaar met hack van 5 april

Een maand geleden werd Verge al op een vergelijkbare manier gehackt, ook toen werden er miljoenen aan XVG coins buitgemaakt. Het werd voor Verge zelfs noodzakelijk om de blockchain te hardforken omdat de schade niet meer terug te draaien was. Al met al lijkt het er dus niet op dat de developers van het Verge team de zaakjes goed op orde hebben, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Prijs van XVG

Gek genoeg had de prijs van XVG ten tijde van de vorige hack eigenlijk weinig te lijden onder de negatieve berichtgeving. Ook al omdat er toen nog een geheimzinnige samenwerking in de pijpleiding zat. Nu dat niet het geval is, en de markt over z’n geheel ook wat verliezen noteert, keldert de prijs van XVG in rap tempo. Momenteel is 1 XVG zo’n 4 cent waard, wat de laagste waarde in bijna 2 maanden betekent.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht