Verge (XVG) hard forked naar aanleiding van netwerk aanval

Het zijn bepaald geen rustige tijden voor de privacy coin Verge. Gister werd door het Verge team bekend gemaakt dat de coin geforkt heeft naar aanleiding van de aanval op het netwerk.

Vorige week werd het netwerk als het ware overgenomen door middel van een zogeheten 51% aanval. Dit wil zeggen dat een groep of persoon meer dan 50% van de rekenkracht van het netwerk in zijn of haar bezit heeft gekregen. Hierdoor konden er bugs worden uitgebuit, waardoor er 1 block per seconde kon worden gemined.

Dit had als gevolg dat de betreffende hacker(s) urenlang alle block rewards kon wegkapen en er zo dus met honderdduizenden dollars aan Verge vandoor ging.

Om deze bug uitbuiting tegen te gaan is de coin nu dus geforkt, wat wil zeggen dat er een soort nieuwe versie van de blockchain is uitgebracht waardoor de bug in de code niet meer kan worden uitgebuit.

Prijs van Verge heeft nog weinig last van de berichtgeving

Het is vrij opvallend om te zien dat de prijs van XVG eigenlijk maar weinig hinder heeft ondervonden van deze berichten. Het is toch een teken aan de wand dat deze bug, die grote gevolgen had, pas na enkele dagen (en na externe tips) werd opgelost.

Je zou zeggen dat dit niet bepaald vertrouwen wekt maar dat is in ieder geval niet terug te zien in de prijs van Verge. Hoogstwaarschijnlijk is het nog een steeds een stukje verwachting in de aanloop naar 17 april. Op deze datum wordt de mysterieuze partner van Verge bekend gemaakt.

Share

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht