Wraith komt alleen uit voor OSX – kritiek op team achter Verge

Update 19:01 – Inmiddels is ook de Windows versie gereleased. Dit artikel is geschreven voordat de Windows versie gereleased werd. Hierdoor is de informatie niet helemaal up-to-date.

Het lang verwachte Wraith Protocol is gereleased door het Verge-team. Belangrijk detail: voorlopig is alleen de OSX versie uitgebracht, de Windows en Linux versies laten nog op zich wachten. Dat laatste, gecombineerd met het feit dat de OSX versie ook nog niet helemaal vlekkeloos werkt, zorgt ervoor dat er veel kritiek is gekomen op de Cryptomunt en uiteraard met name het team daarachter.

Naar de release van het protocol werd al dagenlang uitgekeken. Het protocol zorgt er namelijk voor dat mensen zelf kunnen kiezen of ze een transactie al dan niet volledig anoniem willen laten voltrekken. De XVG coin en het Wraith protocol zijn hiermee uniek in hun soort.

Het team achter de Verge Currency bracht de afgelopen dagen veelvuldig zelf naar buiten dat de release 100% zeker in 2017 plaats moest gaan vinden. Verge volgers zagen dit als een belangrijke deadline. Niet alleen omdat ze uitkijken naar de Wraith release, maar ook omdat het vertrouwen door eerder opgelopen vertraging al een deuk had opgelopen en de communicatie vanuit het Verge team nogal eens te wensen overlaat.

Deze quote vanuit het Reddit Vergecurrency forum is exemplarisch:

“Missing the deadline is one thing, but to fucking post multiple times ensuring us that you will tweet before hand if you are off-schedule and that it will “for sure” be released before 2018 is another. You can’t hype something up like that and not deliver. It comes at a cost and that cost was trust!”

Het niet uitbrengen van het Wraith Protocol voor het belangrijkste platform (Windows) wordt het Verge-team nu bepaald niet in dank afgenomen. Zo is er allereerst veel negatieve respons op fora als Reddit. Bekijk bijvoorbeeld deze posts.

Daarnaast heeft de waarde een flinke knauw gekregen, wat te zien is in onderstaande grafiek.

verge koers

De koers tikte gisteravond nog even de 24 cent aan, maar daalde in de uren daarna scherp. Bron: coinmarketcap

Misschien nog wel belangrijker dan het waardeverlies: het vertrouwen vanuit de community zal hierdoor behoorlijk zijn aangetast. Voor mensen die er voor de lange termijn inzitten zal een verlies van zo’n 20% geen ramp zijn. Echter zorgt dit uitstel (?) er wel voor dat het vertrouwen is aangetast en dus zullen er zeker mensen uit gaan stappen.

https://twitter.com/vergecurrency/status/947787097280339968

Share

3 Comments

  1. Pippen

    Inmiddels is de Windows versie ook gewoon beschikbaar hoor. Een paar uur later. Wat een ramp zeg…

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht