25 september 2020

Ethereum prijsverwachting 2020 – Wat kunnen we verwachten?

Het gaat een bijzonder interessant jaar worden. In 2020 gaat de Bitcoin halvering plaats hebben. Dat is opzichzelf al een artikel en uitleg waard maar het is tegen die tijd ook nog eens bijna 3 jaar geleden dat Bitcoin een All Time High aantikte (20k in november 2017). Er heeft nog nooit zoveel tijd tussen hoogtepunten gezeten.

Dit alles heeft uiteraard ook zijn weerslag op altcoins. Gaan deze coins zich herstellen van de nu al ruim twee jaar durende bear market? Zijn altcoins uberhaupt nog wel relevant? En in hoeverre is het realistisch om te wachten op een nieuw ‘alt seizoen’?

Kijken we naar Ethereum dan valt het op dat de ontwikkeling van Ethereum prijstechnisch behoorlijk teleurstellend is over de laatste 2 jaar. Dat niet alleen, het is ook nog eens ontzettend onduidelijk wat Ethereum nou eigenlijk gaat doen op de lange termijn als het aankomt op technische ontwikkeling.

Het is namelijk zo dat er nog steeds amper gebruik wordt gemaakt van de Smart Contract functionaliteit die inherent is aan Ethereum. Waar zijn de decentrale applicaties? Wat is het nut van Ethereum nu de ICO markt compleet is verdampt? Wij verwachten eigenlijk dat Ethereum niet zo heel veel meer gaat uithalen als aankomt op technologische vooruitgang. Ethereum is een smart contract platform maar deze smart contracts worden praktisch niet nuttig ingezet in de vorm van praktische applicaties. Dat is nogal een heikel punt.

Er is uiteraard wel de hele DeFi movement (decentralized finance). Dit stemt ons wel degelijk hoopvol en daarom zien we dus wel wat groei voor Ethereum in het verschiet.

Onze prijsverwachting voor Ethereum in 2020: $405,-

Uiteraard willen we aangeven dat dit een verwachting is, een mening. De cryptomarkt blijft uitermate grillig en onvoorspelbaar en investeren in cryptovaluta brengt nog steeds een risico met zich mee.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals ETH?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht