Monero (XMR) verwachting 2021/2022 – wat gaat de prijs doen?

2020 is nu al een historisch jaar. Niet alleen als we kijken naar de ontwikkelingen op de cryptomarkt (Bitcoin gaat immers een halving doormaken) maar ook als kijken naar alle globale (macro) economische ontwikkelingen dan valt het op dat er dit jaar sprake lijkt van vuurwerk. Wat gaan de gevolgen van de Corona crisis zijn? Komt er een wereldwijde economische depressie?

Dit alles heeft niet alleen een uitwerking op de prijs van Bitcoin maar uiteraard ook op de gehele cryptomarkt. Wat gaat de invloed van de halvening zijn op de rest van de markt, en in hoeverre zijn altcoins nog relevant in 2020? Het zijn allemaal interessante vraagstukken die voor een groot deel beantwoord zullen gaan worden dit jaar.

Als we kijken naar Monero dan is het juist in deze tijd goed om vast te stellen dat privacy steeds belangrijker wordt en ook steeds meer als een belangrijk goed wordt gezien. De kritiek op ontwikkeling van Corona apps, de steeds geavanceerdere privacy instellingen op smartphones, de mate waarin grote techbedrijven privacy (ogenschijnlijk) serieus nemen. Privacy is belangrijk.

Daarom is het goed dat Monero bestaat. XMR is een coin die kan worden verstuurd of ontvangen in volledige privacy en dat is absoluut wat waard. Monero is al tijden de grootste privacycoin en wij verwachten eigenlijk al heel erg lang dat Monero op lange termijn bestaansrecht zal hebben.

Of dat ook meteen dit jaar in de prijs tevoorschijn gaat komen? Wij denken van wel. Altcoins zijn nog steeds springlevend en 2020 is nu al een zeer bewogen jaar. Wat er nog meer gaat gebeuren de komende maanden is onduidelijk maar het lijkt wel vast te staan dat crypto met name als betaalmiddel of opslagmiddel van waarde zijn ware unique selling point heeft gevonden en Monero kan daarin een mooie rol spelen naar onze mening.

Onze prijsverwachting voor Monero in 2020: $160,-

Uiteraard willen we aangeven dat dit een verwachting is, een mening. De cryptomarkt blijft uitermate grillig en onvoorspelbaar en investeren in cryptovaluta brengt nog steeds een risico met zich mee. Bovenstaande is dan ook geen beleggingsadvies of financieel advies en mag derhalve dan ook nooit als dusdanig worden geïnterpreteerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht