Prijsverwachting Dogecoin (DOGE) 2018 – wat gaat de koers doen?

Wat is onze prijsverwachting voor Dogecoin (DOGE) in 2018? Het is altijd interessant om te speculeren over de prijs van een cryptocoin. Zo ook voor Dogecoin. In deze post zullen we onze verwachting uitspreken over de prijs van Dogecoin in 2018.

Wat is Dogecoin en wat is onze prijsverwachting?

Dogecoin is een digitale valuta. Het is vernoemd naar de Shiba Inu hond, die op zijn beurt weer de inspiratie leverde voor een internet meme (Doge). Dogecoin werd eigenlijk gelanceerd als een soort grap. De oprichter ervan, programmeur Billy Markus, hoopte met Doge in 2013 een sympathiek alternatief te bieden voor Bitcoin. Vreemd genoeg is hem dit (meer dan) gelukt.

Doge bezit nu al geruime tijd een vaste plek in de top 30-50 op coinmarketcap en is zelfs al meerdere malen de marketcap van meer dan een miljard dollar gepasseerd. Tegenwoordig wordt Doge vooral gebruikt als een soort tipping systeem op internet. Social media of forum gebruikers kunnen andere users bijvoorbeeld Dogecoin geven voor een interessant artikel of een leuke Reddit post.

Onze voorspelling voor de verwachte koers van Dogecoin (DOGE) in 2018

Wij zijn geen waarzeggers en zullen dus ook niet claimen dat we de koers van Dogecoin kunnen voorspellen. Dit is simpelweg onmogelijk in de hypervolatiele cryptomarkt. We zullen dus slechts onze verwachting uitspreken.

Dogecoin is een interessant project. Het geeft aan de ene kant hoe krankzinnig de cryptowereld is geworden, een internet-meme-coin die bij elkaar >1 miljard dollar waard is. Aan de andere kant is het ‘gewoon’ een digitaal betaalmiddel ala Bitcoin dus waarom zou het geen bestaansrecht kunnen hebben.

Dat gezegd hebbende kijken we even naar de Github van Dogecoin. Dit is het centrale ontwikkelpunt voor developers die werken aan de code van Dogecoin. Zoals te zien ligt die ontwikkeling al 2 jaar stil. Mede-oprichter Jackson Palmer (die overigens zelf ook al 2 jaar niet meer betrokken is bij Dogecoin) gaf onlangs nog aan dat hij zich zorgen maakte over de staat van de cryptowereld.

Citaat: “Ik denk dat het veel over de cryptomarkt in zijn algemeen zegt dat een cryptomunt met een hond erop, waarvan de ontwikkeling al twee jaar stil staat, een totale marktwaarde heeft van meer dan een miljard dollar.’

We kunnen dan ook eigenlijk niet anders dan negatief zijn over de ontwikkeling van Doge in 2018. Hoe grappig het project ook is, het lijkt er niet op dat het nog al te veel bestaansrecht gaat hebben op de lange termijn.

prijsverwachting Dogecoin doge 2018

Onze verwachte prijs van Dogecoin (DOGE) in 2018: $0,001-

– Wat denken jullie? Laat in de comments achter wat jullie verwachten van de prijs van Dogecoin (DOGE) in 2018! Uiteraard weet helemaal niemand zeker hoe de markt zich gaat ontwikkelen, maar speculeren is altijd interessant. We willen nogmaals benadrukken dat dit slechts een persoonlijke mening is, en in deze post vind je dus absoluut geen beleggingsadvies

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht