Prijsverwachting QTUM (QTUM) 2018 – wat gaat de koers doen?

Wat is onze prijsverwachting voor QTUM (QTUM) in 2018? Het speculeren over de verwachte prijs van een cryptovaluta is iets waar bijna iedereen die heeft geïnvesteerd in crypto zich wel eens mee bezig houdt. In dit artikel gaan we ons bezig houden met onze verwachte prijs van QTUM in 2018.

Wat is QTUM en wat is onze prijsverwachting?

Als je precies wilt weten wat QTUM is en hoe het werkt, dan kunnen we je onze post hierover aanraden. Hierin gaan we tot in detail in op wat QTUM precies is. Heel simpel samengevat is QTUM een mengelmoes van Bitcoin en Ethereum. Het kan dus gebruikt worden als smart contract platform (zoals Ethereum) en daarnaast als betaalmiddel (zoals Bitcoin).

Onze voorspelling voor de verwachte koers van QTUM in 2018

We vinden het belangrijk om aan te geven dat het voorspellen van prijzen in de cryptowereld nagenoeg onmogelijk is. Daarom is het naar onze mening beter om te spreken van een verwachting, een mening.

Wij verwachten eerlijk gezegd niet bijzonder veel van QTUM in 2018. Er is simpelweg teveel concurrentie en wij denken niet dat het project zich echt onderscheid. Als je op de site van QTUM bij de FAQ kijkt zie je het volgende staan:

Q: what makes this different than other blockchain projects?
A: “This project is designed to implement the best parts of the Bitcoin and Ethereum projects, into a business-friendly blockchain”

In de eerste plaats onderscheid het project zich dus niet echt. En op de tweede plaats denken wij dat het bedrijf hiermee te veel hooi op zijn vork neemt, waardoor ze 1 van de 2 elementen niet zo goed zullen uitvoeren als platformen die zich specifiek focussen op 1 use case, zoals betaalmiddel (BTC, LTC, NANO etc) of smart contracts (ETH, ADA, EOS).

prijsverwachting qtum 2018

Onze verwachte prijs van QTUM in 2018: $19,-

– Wat denken jullie? Laat in de comments achter wat jullie verwachten van de prijs van QTUM in 2018! Uiteraard weet helemaal niemand zeker hoe de markt zich gaat ontwikkelen, maar speculeren is altijd interessant. We willen nogmaals benadrukken dat dit slechts een persoonlijke mening is, en in deze post vind je dus absoluut geen beleggingsadvies

Share

One Comment

  1. Theo Reply

    Bedankt met de analyse. Ik ben het echter niet eens met de lage verwachtingen van de auteur van dit artikel voor Qtum ten opzichte van andere projecten.

    Het is inderdaad zo dat de technologie van Qtum gebruik maakt van zowel bitcoin technologie als ethereum technologie, maar Qtum onderscheidt zich daarbij wel degelijk door deze technologieen in een verbeterde vorm met elkaar te combineren. Qtum positioneert zich daarbij voornamelijk als een meer decentraal alternatief voor Neo en als een platform waarbij het makkelijker wordt gemaakt voor bedrijven om dapps te ontwikkelen.

    Hierbij worden er momenteel maaliefst 25 dapps dat op het Qtum netwerk ontwikkeld, wat erg indrukwekkend, aangezien het netwerk pas sinds september 2017 online is. Medibloc, INK en Bohdi zijn hierbij op dit moment de meest in het oog springende initiatieven (zie https://qtumeco.io/dapps)

    Verder ontwikkelt het developers team op dit moment een virtual machine (x86 genaamd) waarbij programmeurs ook in andere programmeertalen dan het lastige solidity smart contracts kunnen schrijven, zoals bijvoorbeeld c++. (zie https://www.meetup.com/nl-NL/Qtum-X86-Virtual-Machine-Launching/events/250539290/)

    Daarnaast maakt Qtum al sinds haar inceptie in september 2017 gebruik van een proof of stake protocol, terwijl dit bij ethereum waarschijnlijk pas eind dit jaar zal worden geimplementeerd.

    Daarnaast werkt Qtum samen met een aantal grote Chinese partners. Een belangrijk partnerschap is hierbij die met Baofeng, een grote Chinese video-portal vergelijkbaar met netflix. Het doel van dit partnerschap is om het aantal nodes waarop Qtum draait te laten stijgen naar 50.000. Momenteel (mei) staat de teller inmiddels op bijna 7.000 wat een verdubbeling is ten opzichte van januari. (zie https://qtum.org/en/nodemap ). Wanneer de teller op 50.000 staat zal het netwerk van Qtum echter over meer nodes beschikken dan ethereum en bitcoin samen! Ook staat dit in schril contrast met de luttele 8 masternodes die neo momenteel gebruikt.

    Ook heeft Qtum een van haar nodes met een satelliet de ruimte ingestuurd, om zo ervoor te zorgen dat het netwerk altijd online zal blijven (https://cointelegraph.com/news/qtum-launches-first-ever-blockchain-node-into-space)

    Verder is Qtum ook een samenwerking aangegaan met de Internet of things alliance waar Berkeley Univerity ook onderdeel van uitmaakt (zie https://www.prnewswire.com/news-releases/qtum-foundation-trusted-iot-alliance-and-chronicled-inc-to-develop-secure-iot-use-cases-300576290.html)

    Tot slot is Qtum recentelijk ook een van de munten waarmee via de point of sale devices van PundiX kan worden betaald (zie https://bitsonline.com/qtum-mass-adoption-deal-pundi-x)

    Als Neo een hoge prijsverwachting krijgt van cryptocoinnieuws zie ik dan ook niet in waarom Qtum dat niet zou krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht