21 oktober 2020

Verge (XVG) – Prijsverwachting 2020 – Wat kunnen we verwachten?

Verge was in 2017 en 2018 misschien wel de grootste ‘hypecoin’. Er was weinig sprake van al te veel inhoud maar er was sprake van een heuse en zeer forse online following (de Vergefam) en de developer(s) deden weinig moeite om de hype in te perken.

Hoogtepunt van deze mania was zonder enige twijfel de release van een software feature. Deze feature werd omgeven door mystiek en moest en zou voor 1 januari 2018 uitgebracht worden. Dit gebeurde niet, althans niet volledig, en dat had weer tot gevolg dat een boel Verge fans teleurgesteld waren. Dit alles had een enorme weerslag op de prijs. Een tweet van de developers die erop duide dat de feature wel uitgebracht zou gaan worden kon zo een paar miljoenen aan de marketcap van de coin toevoegen. Andersom werd elk teken van twijfel vertaald in een enorme terugslag in de prijs van XVG (de onderliggende currency). Het ging hierbij letterlijk om soms tientallen soms zelfs honderden miljoenen dollars. Op het hoogtepunt van Verge was de coin meer dan 3 miljard dollar ‘waard’.

Het omschrijven van deze gang van zaken klinkt in 2020 als belachelijk en dat was het dan ook. Spoelen we vooruit naar de tussenstand op dit moment dan zien we dat Verge zo ver is weggezakt dat je je af moet vragen of de coin nog bestaansrecht heeft.

1 XVG is momenteel nog maar $0,003 waard. Ter vergelijking, eind 2017 was 1 XVG $0,24 waard. Dit betekent dat XVG op het moment van schrijven nog maar iets meer dan 1% van zijn waarde heeft weten te behouden.

Zouden we op Bitcoin dezelfde rekensom los laten dan zo dat betekenen dat 1 Bitcoin momenteel nog maar 20 dollar waard zou zijn. Oops.

Wij verwachten niet dat er de komende maanden veel gaat veranderen voor Verge. Het heeft eigenlijk zijn bestaansrecht verloren naar onze mening. Wij denken dat de prijs dan ook niet sterk gaat veranderen dit jaar.

Onze prijsverwachting voor Verge in 2020: $0,003-

Uiteraard willen we aangeven dat dit een verwachting is, een mening. De cryptomarkt blijft uitermate grillig en onvoorspelbaar en investeren in cryptovaluta brengt nog steeds een risico met zich mee.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht