Waar kun je Bitcoin Cash kopen en wat is de beste wallet?

Bitcoin Cash is waarschijnlijk de meest bekende van alle zogeheten forks, afsplitsingen van een blockchain. Het is een nogal controversieel project. Waar kun je Bitcoin Cash kopen en wat is de beste Bitcoin Cash wallet? Dat lees je in dit artikel.

Waar kun je Bitcoin Cash kopen? En hoe werkt dit?

Bitcoin Cash bestaat nog niet heel erg lang (juli 2017) maar toch is het al op vrijwel alle grote platformen te koop. De meest bekende hiervan is waarschijnlijk Coinbase. De introducering van Bitcoin Cash (Bcash) aan het Coinbase assortiment ging niet bepaald zonder slag of stoot, sterker nog Coinbase werd naar aanleiding hiervan aangeklaagd.

Als je iets dichter bij huis wilt blijven kun je ook Bcash kopen bij de Nederlandse aanbieder Bitvavo. Dit is een van de nieuwste Nederlandse aanbieders van cryptovaluta en naar onze mening is het een heel solide platform met een relatief groot en up-to-date assortiment aan cryptocoins. Op de site kun je eenvoudig je portfolio beheren en ook zijn er diverse sterke beveiligingsmechanismes aangebracht, dus je coins staan er veilig opgeslagen.

Als je echt de allerlaagste en meest recente prijs wilt voor Bcash, dan zul je naar een exchange moeten gaan. Wij zijn zelf qua exchange heel erg goed te spreken over Binance. Dit is een van de nieuwste exchanges maar het bedrijf heeft in de korte periode dat het bestaat al een hele goede indruk gemaakt.

Een nadeel van exchanges is wel dat je er lastig met euro’s terecht kunt. Je zult dus altijd eerst cryptovaluta naar een exchange moeten sturen en deze zul je dan aldaar om kunnen ruilen voor je crypto naar keuze. Hoe je dit precies doet, dat lees je in onze uitgebreide handleiding.

Wat is de beste Bitcoin Cash wallet?

Exchanges zijn over het algemeen nog steeds een centraal doelwit voor hackers en criminelen. Daarom wil je als het even kan je Bcash opslaan in een wallet waarvan jij zelf de private keys in je bezit hebt.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta!

beste bcash wallet

Bitcoin Cash wordt ondersteund door de populairste hardware wallet, de Ledger Nano S. Dit is helaas wel een relatief prijzige optie, maar als je het geld ervoor hebt is het absoluut de meest veilige optie als het aankomt op het opslaan van crypto. Een hardware wallet slaat de private keys van je wallet op op het apparaatje zelf, waarmee het risico op hacks geëlimineerd wordt.

Als je niet kiest voor een hardware wallet, dan is de officiële Bcash wallet je beste optie. Dit is een stukje software dat zowel Bcash als de originele Bitcoin ondersteund. Het wordt uitgebracht in een desktop versie en in een mobiele applicatie. Let er wel zeer goed op dat je geen Bitcoin naar een Bitcoin Cash wallet verstuurt. Dit zijn 2 totaal verschillende projecten met een helaas erg verwarrende naam. Wil je hier wat meer informatie over hebben dan kunnen we je dit artikel aanbevelen.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *