Waar kun je Dash kopen en wat is de beste wallet?

Dash is een van de oudere cryptocoins die zich focussen op privacy. Waar kun je Dash kopen en wat is de beste wallet om de digitale coin in op te slaan? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

Mocht je overigens nog wat meer informatie willen over wat Dash is of wat privacy coins zijn, dan kunnen we je deze artikelen aanraden.

Waar kun je Dash kopen? En hoe werkt dit?

Dash bestaat zoals gezegd al een tijdje en dat heeft vaak als voordeel dat een coin op veel plekken te verkrijgen is en dit geldt dus ook voor Dash. Wij zijn zelf erg te spreken over de Nederlandse crypto aanbieder Bitvavo. Op deze site kun je meerdere coins kopen, versturen, ontvangen en beheren. Het is een gebruiksvriendelijke site die ook nog eens meerdere zeer sterke veiligheidsmechanismes heeft ingebouwd.

De munt is ook te verkrijgen op Litebit. Dit is een van de traditionelere aanbieders van crypto in Nederland en Litebit heeft in de tijd dat het bestaat een goede naam opgebouwd. Het voordeel van het aankopen van Dash op Litebit is dat je het direct naar een wallet kan sturen. Als je dus al een wallet hebt sla je hiermee een paar stappen over en dat is wel zo gebruiksvriendelijk.

Wil je echt de allerscherpste prijzen en wil je ook gaan handelen in cryptovaluta en Dash in het bijzonder? Dan moet je naar een exchange toe. Op dit soort handelsplatformen staan vaak honderden coins en hier kun je heel snel handelen met de allerscherpste en meest actuele prijzen.

Qua exchange zijn wij te spreken over Binance. Dit is een relatief jong bedrijf maar deze wordt alom beschouwd als de beste exchange, zowel als het aankomt op gebruiksgemak als op communicatie vanuit het Binance team zelf. Een nadeel van veel exchanges is wel dat je er lastig met euro’s of dollars terecht kunt. Je zult dus altijd eerst cryptovaluta naar Binance moeten sturen voordat je kan gaan handelen in Dash.

Hoe je dit precies moet doen kun je lezen in onze uitgebreide handleiding.

Wat is de beste Dash wallet?

Ook al zijn Bitvavo en Litebit goed beveiligd, dan nog ben je niet 100% eigenaar van je cryptocoins. Je slaat ze eigenlijk op bij deze aanbieders, waarbij ze dus enigszins te vergelijken zijn met een bank. De grote aantrekkingskracht van cryptovaluta is (zeker in de begingfase) dat je je eigen bank kunt zijn en dat je dus volledig eigenaar kan zijn over jouw bezit.

Daarnaast blijven exchanges en aanbieders altijd centrale doelwitten voor hackers en criminelen. Het is veiliger om je crypto in een wallet te bewaren waarvan jij de private keys in je bezit hebt.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta!beste dash wallet

Veruit de veiligste manier van opslag is het gebruik van een zogeheten hardware wallet. Hier zijn verschillende opties voor maar de populairste is, zeker in Nederland, de Ledger Nano S. Met een hardware wallet worden de private keys op het apparaatje opgeslagen en dit elimineert het risico op eventuele hacks. Voor wat meer achtergrond informatie over hardware wallets en voor een vergelijking tussen de 2 populairste varianten verwijzen we je door naar dit artikel.

Dash kun je dus op slaan op een hardware wallet maar dit is wel een enigszins prijzige optie. De Ledger Nano S kost je bijvoorbeeld een kleine 100€. Wij denken dat dit zeker de moeite waard is als je grotere bedragen aan crypto wilt opslaan.

Wij zullen altijd de voorkeur geven aan wallets en software die gemaakt is door de developers van de betreffende projecten. Dash heeft een uitstekende wallet ontwikkeld die je hier kan downloaden als desktop variant.

Mocht je meerdere coins hebben en deze in 1 wallet willen opslaan, dan kunnen we je de Exodus wallet aanbevelen. Hier kun je naast Dash bijvoorbeeld ook nog Bitcoin, Ethereum en Litecoin in opslaan en zo hoef je dus niet voor elke coin een aparte wallet aan te maken.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *