Waar kun je Dash kopen en wat is de beste wallet?

Dash is een van de oudere cryptocoins die zich focussen op privacy. Waar kun je Dash kopen en wat is de beste wallet om de digitale coin in op te slaan? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

Mocht je overigens nog wat meer informatie willen over wat Dash is of wat privacy coins zijn, dan kunnen we je deze artikelen aanraden.

Wat is de beste Dash wallet?

Ook al zijn Bitvavo en Litebit goed beveiligd, dan nog ben je niet 100% eigenaar van je cryptocoins. Je slaat ze eigenlijk op bij deze aanbieders, waarbij ze dus enigszins te vergelijken zijn met een bank. De grote aantrekkingskracht van cryptovaluta is (zeker in de begingfase) dat je je eigen bank kunt zijn en dat je dus volledig eigenaar kan zijn over jouw bezit.

Daarnaast blijven exchanges en aanbieders altijd centrale doelwitten voor hackers en criminelen. Het is veiliger om je crypto in een wallet te bewaren waarvan jij de private keys in je bezit hebt.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta!beste dash wallet

Veruit de veiligste manier van opslag is het gebruik van een zogeheten hardware wallet. Hier zijn verschillende opties voor maar de populairste is, zeker in Nederland, de Ledger Nano S. Met een hardware wallet worden de private keys op het apparaatje opgeslagen en dit elimineert het risico op eventuele hacks. Voor wat meer achtergrond informatie over hardware wallets en voor een vergelijking tussen de 2 populairste varianten verwijzen we je door naar dit artikel.

Dash kun je dus op slaan op een hardware wallet maar dit is wel een enigszins prijzige optie. De Ledger Nano S kost je bijvoorbeeld een kleine 100€. Wij denken dat dit zeker de moeite waard is als je grotere bedragen aan crypto wilt opslaan.

Wij zullen altijd de voorkeur geven aan wallets en software die gemaakt is door de developers van de betreffende projecten. Dash heeft een uitstekende wallet ontwikkeld die je hier kan downloaden als desktop variant.

Mocht je meerdere coins hebben en deze in 1 wallet willen opslaan, dan kunnen we je de Exodus wallet aanbevelen. Hier kun je naast Dash bijvoorbeeld ook nog Bitcoin, Ethereum en Litecoin in opslaan en zo hoef je dus niet voor elke coin een aparte wallet aan te maken.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht