Waar kun je IOTA kopen? En wat is de beste IOTA wallet?

IOTA wil de cryptovaluta van het zogeheten Internet of Things worden. Een ambitieus doel als het aan ons ligt maar het is wel een zeer interessant cryptoproject. Waar kun je IOTA kopen en wat is de beste IOTA wallet? Dat gaan we je hier uitleggen.

Wil je wat meer achtergrond informatie over het IOTA project en de Tangle (de blockchain van IOTA), bekijk dan eens onze aparte post over IOTA.

Waar kun je IOTA kopen? En hoe werkt dit?

Tegenwoordig is IOTA te koop bij Bitvavo. Dit is een Nederlandse website waar je heel eenvoudig met euro’s cryptovaluta kunt kopen en opslaan. Je kunt er ook met iDeal terecht.

Mocht je echt de meest actuele prijs willen hebben voor je IOTA en wil je er ook in gaan handelen? Dan kun je het beste naar een exchange toe. Binance heeft wat de exchanges betreft onze voorkeur. Dit bedrijf wordt alom gezien als de meest betrouwbare exchange en het heeft ook nog eens een erg gebruiksvriendelijke website.

Snelste manier om met euro’s IOTA te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

Wat is de beste IOTA wallet?

IOTA kun je het beste opslaan in een wallet waarvan jij zelf de private keys in je bezit hebt. Dit wil zeggen dat je echt de eigenaar bent van de valuta. In het geval van een exchange, zoals Binance, is dit niet het geval en dat is toch een stukje minder veilig.

Exchanges blijven een centraal doelwit van hackers en criminelen.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta! (Al geldt dit voor IOTA helaas niet, zie hieronder). beste iota wallet

IOTA wordt op dit moment nog niet ondersteund door hardware wallets. Dit zijn apparaatjes die je de meest veilige manier van opslag bieden. De Ledger Nano S is bijvoorbeeld zo’n wallet.

Gek genoeg is er voor IOTA nog steeds geen solide optie als het aankomt op opslag. IOTA’s eigen wallet vind je hier. Deze wallet is volgens vele mensen bijzonder on-gebruiksvriendelijk.

Er wordt wel gewerkt aan de zogeheten Trinity Wallet, dit wordt eigenlijk de nieuwe, gebruiksvriendelijke wallet van IOTA die zowel in een desktop als in een mobiele variant gaat worden gereleased.

Eigenlijk kunnen we in het geval van IOTA eigenlijk alleen maar stellen dat de makkelijkste manier van opslag eigenlijk gewoon de exchange waarop je ze gekocht hebt is.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *